Επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράπετρας σε σχολικές μονάδες

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη έξι (6) ατόμων ,  με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει δημότες και επισκέπτες ότι το Δημοτικό Κατάστημα στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού
Τις εκδηλώσεις μνήμης για την 81η  επέτειο του Ολοκαυτώματος και της καταστροφής των χωριών της Βιάννου
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 81η   επέτειο του ολοκαυτώματος των Δυτικών Χωριών της Ιεράπετρας
Aποτελέσματα ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ νερού ύδρευσης.

Επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράπετρας σε σχολικές μονάδες

Ιεράπετρα 29.9.2015

«Αξιοποιούμε και το τελευταίο ευρώ για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ιεράπετρας» δηλώνει ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Σχολικές μονάδες της πόλης της Ιεράπετρας επισκέφτηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Ηλία Νταραρά.

episkepsi-sxoleia

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιθεώρηση στις εργασίες που καθ’ όλο το καλοκαίρι έγιναν στα σχολικά κτίρια, καθώς και η συζήτηση με τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς για τα υπάρχοντα προβλήματα.

Ο Δήμαρχος κατά την επίσκεψή του στο ΕΠΑΛ, στο 3ο Γυμνάσιο, στο 3ο Δημοτικό, στα Γενικά Λύκεια και στο ΚΠΕ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Διευθυντές των σχολείων, να συζητήσει για τις παρεμβάσεις και τα έργα που έγιναν, αλλά και να ακούσει τα προβλήματα που ως εκπαιδευτικές κοινότητες αντιμετωπίζουν.

Όπως ανέφερε «σε εποχή οικονομικής στενότητας και δυσκολιών ο Δήμος Ιεράπετρας και οι Σχολικές Επιτροπές έχουν καταφέρει να υποστηρίξουν σε μεγάλο βαθμό τα σχολικά κτίρια και να πετύχουν τη συνεχή βελτίωσή τους.  Έχοντας στο μυαλό μας ότι η παιδεία αποτελεί σημαντικότατο εφόδιο και αγαθό, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και υποστηρίζουμε με συγκεκριμένα έργα κάθε σχολική μονάδα ώστε τόσο κτηριακά όσο και από πλευράς υλικοτεχνικούεξοπλισμού να καλύπτονται οι ανάγκες της».

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις εργασίες που έγιναν την τρέχουσα περίοδο στα εν λόγω σχολεία. Συγκεκριμένα στο σημαντικό έργο της μόνωσης του 3ου Γυμνασίου, στην επισκευή της μόνωσης που έγινε στο ΕΠΑΛ και στις εργασίες βαψίματος και σοβαντίσματος, στις εργασίες ελαιοχρωματισμού στα Γενικά Λύκεια, στις εργασίες μόνωσης, συντηρήσεων και αλλαγής κουφωμάτων που έγιναν στο 3ο Δημοτικό, καθώς και στις προμήθειες υλικοτεχνικού εξοπλισμού και εποπτικών μέσων για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου.

Όπως τόνισε « Πρώτα απ’ όλα οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών, κ. Ηλία Νταραρά, καθώς και στα μέλη των Επιτροπών για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν για την υποστήριξη των σχολείων μας.

Είναι γεγονός ότι όλα τα παραπάνω  αποτελούν το αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας με τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των σχολείων, τους Συλλόγους Γονέων και την Ένωση Γονέων, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και βεβαία του προγραμματισμού και της άρτιας λειτουργίας των δύο Σχολικών Επιτροπών.

Από πλευράς μας θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις δομές εκπαίδευσης στον δήμο μας, καθώς αυτό αποτελεί πρώτιστο στόχο μαςκαι υποχρέωσή  απέναντι στα παιδιά, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς».

Γραφείο τύπου