Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη έξι (6) ατόμων ,  με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει δημότες και επισκέπτες ότι το Δημοτικό Κατάστημα στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού
Τις εκδηλώσεις μνήμης για την 81η  επέτειο του Ολοκαυτώματος και της καταστροφής των χωριών της Βιάννου
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 81η   επέτειο του ολοκαυτώματος των Δυτικών Χωριών της Ιεράπετρας
Aποτελέσματα ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ νερού ύδρευσης.

Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 26.2.2016

Για αναπτυξιακά έργα και νέες δομές αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Σημαντικά έργα για την αναπτυξιακή πορεία του δήμου Ιεράπετρας συζητήθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε για έργα και αναπτυξιακές παρεμβάσεις που  η υλοποίησή τους αναμένεται να δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης στον δήμο Ιεράπετρα.

Με κοινή προσπάθεια και εποικοδομητική συνεργασία σε μια δύσκολη εποχή, με αστάθειες και προβλήματα, μπορούν να επιτευχθούν αρκετά βήματα προόδου δίνοντας νέες δυνατότητες και προοπτικές σε έναν τόπο με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

  • Η ανέγερση κτιρίου για το 7ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας

Την πρόταση για  ανέγερση  σχολικού κτιρίου για την στέγαση του 7ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας έφερε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο  η δημοτική αρχή Ιεράπετρας.

Με δεδομένο ότι το 7ο νηπιαγωγείο στεγάζεται σήμερα σε μισθωμένο κτίριο, προτάθηκε η υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 που αφορά στη δημιουργία κτιρίου σε δημοτικό ακίνητο επί της οδού Ελλήνων Ολυμπιονικών. Πρόκειται για έργο που θα υποβληθεί προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ  και εφόσον μπορέσει να  ενταχθεί και υλοποιηθεί  αναμένεται, όπως τονίστηκε και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Μάνο Λουτσέτη, να δώσει τη δυνατότητα σε ένα ακόμα σχολείο της πόλης να λειτουργήσει σε ιδιόκτητους, σύγχρονους, ασφαλείς και κατάλληλους χώρους στέγασης.

  • Η δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στην Ιεράπετρα

Τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην Ιεράπετρα με τη συμμετοχή του Δήμου στο Πρόγραμμα Συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020», με επικεφαλής εταίρο το Επιμελητήριο Λασιθίου  ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για μια σημαντική πρόταση που η υλοποίησή της θα φέρει πολλαπλά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, υποστηρίζοντας την αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού. Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Λουτσέτης η κατασκευή του καταδυτικού πάρκου, εφόσον υλοποιηθεί, θα προσδώσει συγκριτικό πλεονέκτημα στην Ιεράπετρα σε σχέση με άλλες περιοχές της Κρήτης, δημιουργώντας ένα νέο τουριστικό ρεύμα. Παράλληλα δύναται να συμβάλει θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος, ευαισθητοποιώντας για σχετικά θέματα τον πληθυσμό.

  • Ψήφισμα υπέρ της σύστασης Συλλόγου Φίλων Στήριξης του Νοσοκομείου

Στο πλαίσιο πρότασης που κατέθεσε η Επιτροπή Υγείας αναφορικά με τη σύσταση Συλλόγου Φίλων Στήριξης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, το δημοτικό συμβούλιο μετά από εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Υγείας, κ. Αντώνη Πετρά προχώρησε στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος στήριξης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε στο ψήφισμα «Στο πλαίσιο σύστασης Συλλόγου «Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας» στηρίζουμε την πρωτοβουλία και προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να πλαισιώσουν και να στηρίξουν με την σειρά τους την ίδρυση μα προπάντων την λειτουργία του συλλόγου. Η συνεχόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας απαιτεί δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης από όλους» καταλήγει το σχετικό ψήφισμα.

  • Ίδρυση μουσικού σχολείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Ιεράπετρας

Μετά την εισήγηση του προέδρου των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Ιεράπετρας, κ. Ηλία Νταραρά και μετά τις αποφάσεις της Επιτροπής Παιδείας, το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την ίδρυση μουσικού σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα όρια του Δήμου Ιεράπετρας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε  στην εισήγησή του, ο κ. Νταραράς για λόγους ισονομίας μεταξύ των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης, αλλά και για λόγους που αφορούν την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών του Λασιθίου, ώστε να μην χρειάζεται να μετακινούνται στο Μουσικό Σχολείο του Ηρακλείου προτείνεται η δημιουργία μουσικού σχολείου στην Ιεράπετρα και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Καβουσίου που αποτελεί και το φυσικό κέντρο του νομού Λασιθίου.

  • Το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων

Κατά τη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε επίσης την  έναρξη της διαδικασίας για την εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων. Όπως εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Αργύρης Πανταζής το Τ.Σ.Α.Δ.Α. του Δήμου Ιεράπετρας θα είναι ένα σχέδιο με μακροπρόθεσμους και βραχυπρόσθεσμους στόχους, θα προσαρμόζεται και θα συνδιαμορφώνεται με τις τοπικές κοινωνίες του Δήμου με κύριο στόχο η διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους των απορριμμάτων να γίνεται από τον δήμο, όπως προδιαγράφεται στο νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων. Η εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου θα οδηγήσει σε μια στοχευμένη διαχείριση της καθαριότητας στον Δήμο Ιεράπετρας.

  • Προσλήψεων τακτικού προσωπικού κατηγοριών για το έτος 2016

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε επίσης τον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού για το 2016 στον Δήμο Ιεράπετρας. Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, κ. Μανώλη Φραγκούλη οι ανάγκες των υπηρεσιών επικεντρώνονται κυρίως σε προσλήψεις προσωπικού στους τομείς διοικητικών – οικονομικών, μηχανολόγων, δημοτικής αστυνομίας,  χημικών μηχανικών αρχιτεκτόνων μηχανικών, πληροφορικής και μηχανικών Η/Υ, μηχανικών περιβάλλοντος κ.α. Με βάση τα παραπάνω  ο σχετικός προγραμματισμός της υπηρεσίας   αφορά στην κάλυψη συνολικά 10 θέσεων των παραπάνω ειδικοτήτων κατηγοριών Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

  • Το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής για το 2016

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Ιεράπετρας. Βασικοί στόχοι του προγράμματος, όπως ανέφερε κατά την εισήγηση της η Εντεταλμένη Σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη είναι η δημιουργία ισχυρού Brant Name του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Ιεράπετρας και βέβαια η διαφημιστική προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Όπως τόνισε δράσεις που μεταξύ άλλων αναμένεται να υλοποιηθούν αφορούν στην δημιουργία και έκδοση εντύπων και ψηφιακού-οπτικού-ηχητικού υλικού και βέβαια στην αξιοποίηση διαδικτυακών τεχνολογιών και στην δημιουργία ιστοσελίδας τουριστικής προβολής.

Ο πρόεδρος Δ.Σ

Ιωάννης Τζιρβελάκης