Η εκδήλωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ιεράπετρα

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ         ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ    Ιεράπετρα : 18/11/2024 Αρ. πρωτ   :  17554 ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού κάτω των ορίων επιλογής αναδόχου για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης για τη ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ (ΤΟΝΕΡ – ΜΕΛΑΝΙΑ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, έχοντας υπόψη τις διατάξεις του […]

Σας προσκαλούμε στις 25 Νοεμβρίου 2024,ημέρα Δευτέρα  και ώρα  18:00σε τακτική  δια ζώσης συνεδρίαση
Σας προσκαλούμε στις 25/11/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Εμμανουήλ Φραγκούλη σας προσκαλεί στην ομιλία του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου
Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει και έμειναν μόνο 34 ημέρες μέχρι την πιο μαγική περίοδο του χρόνου!

Η εκδήλωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ιεράπετρα

Μία δεύτερη ευκαιρία στην απόκτηση βασικών προσόντων και στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων

Η εκδήλωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ιεράπετρα

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας για την τελετή λήξης των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2015 – 2016 την Πέμπτη το βράδυ στον προαύλιο χώρο του σχολείου στη Βαϊνιά. Το πρόγραμμα περιλάμβανε την απονομή των απολυτήριων τίτλων των εκπαιδευόμενων και την απονομή επαίνων στους εκπαιδευομένους που εισήχθηκαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

sde-1

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η  παρουσίαση των παρακάτω σχεδίων δράσης – πρότζεκτ που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους:

  1. «Ελληνικοί – παραδοσιακοί χοροί». Οι εκπαιδευόμενοι χόρεψαν χορούς που διδάχθηκαν.
  2. «Κατασκευάζω και δημιουργώ από ανακυκλώσιμα υλικά». Στο πλαίσιο του παραπάνω πραγματοποιήθηκαν διάφορες δραστηριότητες εντός και εκτός του σχολείου. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
  • Την κατασκευή ενός κομποστοποιητή από παλέτες με τη βοήθεια του κου Ηλία Χρυσού.
  • Μετατροπή παλιών λάστιχων αυτοκινήτων σε τραπέζια και γλάστρες οι οποίες βάφτηκαν και φυτεύτηκαν καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά.
  • Δημιουργία τσαντών, πορτοφολιών, θήκες κινητών τηλεφώνων κτλ, από παλιά ρούχα και αξεσουάρ.
  • Κατασκευή σαπουνιών από παλιό ελαιόλαδο.
  • Κατασκευή κουκλών – γλαστρών
  1. «Δημιουργία σχολικού Λαχανόκηπου» με παραδοσιακές ποικιλίες στην αυλή του ΣΔΕ Ιεράπετρας.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο αιδεσιμότατος πατήρ Γεώργιος Γιανναδάκης και στη συνέχεια χαιρέτισε ο κος Μαστοράκης Πέτρος, εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού ως εκπρόσωπος του Δήμου. Τέλος, χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού , κύριος Κουφάκης Μανώλης, ο οποίος μάλιστα πρόσφερε από ένα βιβλίο για το χωριό σε κάθε απόφοιτο του σχολείου.

GEDSC DIGITAL CAMERA

Η Διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κα Μαρία Φιοράκη καλωσόρισε  τους παριστάμενους. «Μία δεύτερη ευκαιρία στη μόρφωση», τόνισε  «που συνδυάζεται με το ήθος και την προσωπικότητα.  Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα πρωτοποριακό σχολείο για τα ελληνικά εκπαιδευτικά δεδομένα, το οποίο εφαρμόζει ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών, όπως για παράδειγμα η εφαρμογή των πολυγραμματισμών και των σχεδίων δράσεων, της εξατομικευμένης προσέγγισης, της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Παρέχει την δυνατότητα σε πολίτες άνω από 18 ετών που έχουν για διάφορους λόγους διαρρεύσει από το εκπαιδευτικό σύστημα, να ολοκληρώσουν τις εγκύκλιες σπουδές τους και να ενταχθούν στις κοινωνικές και οικονομικές δομές της κοινωνίας μας ισότιμα και δημιουργικά, να επιτύχουν δηλαδή την κοινωνική τους ανέλιξη μέσα από την βελτίωση του εκπαιδευτικού τους επιπέδου.

GEDSC DIGITAL CAMERA

Με την έννοια αυτή το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας προσφέρει στους εκπαιδευόμενους:

“Ουσιαστική μόρφωση”

” Τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου
” Γνώση της Αγγλικής γλώσσας και χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών –ένα από τα σχέδια δράσης – πρότζεκτ είναι και η «Προετοιμασία για το ECDL» (πιστοποίηση γνώσης Η/Υ).

“Συμβουλευτική σταδιοδρομίας και σύνδεση με την αγορά εργασίας

” Ψυχολογική στήριξη σε μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες της ενήλικης ζωής.
Όλα αυτά παρέχονται σε ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα που περιλαμβάνει δύο εννιάμηνα σπουδών, ανεξάρτητα από τον χρόνο ενδεχόμενης φοίτησης σε κάποια τάξη του Γυμνασίου. Έμφαση δίνεται στην απόκτηση βασικών προσόντων και στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων.

GEDSC DIGITAL CAMERA

Από το ΣΔΕ Ιεράπετρας και από τα παραρτήματα του έχουν αποφοιτήσει άνθρωποι κάθε ηλικίας και κοινωνικοοικονομικού επιπέδου αποδεικνύοντας πως το σχολείο μας είναι ανοικτό σε όλους. Φέτος 42  μαθητές πήραν απολυτήριο (14 από την Ιεράπετρα, 17 από τον Άγιο Νικόλαο και 11 από την Σητεία)  και 49 είναι εκείνοι που προάχθηκαν στη Β’ τάξη (17 στην Ιεράπετρα, 22 στον Άγιο Νικόλαο και 10 στη Σητεία)  ενώ έχουν ήδη γίνει εγγραφές νέων μαθητών για το σχολικό έτος 2016-2017.  Πολλοί είναι εκείνοι που συνέχισαν στο λύκειο, ενώ δεν είναι λίγοι οι απόφοιτοι του ΣΔΕ που φοιτούν σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.

Μας δίνεται συν τοις άλλοις σήμερα η ευκαιρία, συνέχισε η κα Φιοράκη,  «να βραβεύσουμε τους απόφοιτους εκπαιδευομένους του ΣΔΕ Ιεράπετρας που εισάχθηκαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

GEDSC DIGITAL CAMERA
GEDSC DIGITAL CAMERA

Η κα Φιοράκη ευχαρίστησε όλους αυτούς που συνέβαλαν στην πρόοδο και την ανάπτυξη του σχολείου: «Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κο Πανταζή Αργύρη για τη μέριμνα, τη φροντίδα και τις εργασίες που προσέφερε στο σχολείο μας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Επίσης τον κο Νταραρά Ηλία, υπεύθυνο του Δήμου σε θέματα παιδείας, που προσφέρθηκε και βοήθησε στην επισκευή ορισμένων κουφωμάτων αλουμινίου. Τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Βαϊνιάς κο Κουφάκη Εμμανουήλ για την άψογη συνεργασία και τέλος τους Εκλεκτούς δημοσιογράφους, την εφημερίδα Ανατολή και την εφημερίδα Ιεράπετρα 21ος αιώνας, τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που με τις συνεντεύξεις και τα άρθρα τους καταφέραμε και κάναμε το σχολείο μας περισσότερο αναγνωρίσιμο». Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκε ο κος Μαμαντόπουλος Ανδρέας χειρούργος ιατρός, πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, καθώς και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων  παλιοί και νέοι διευθυντές σχολείων.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ζωντανό κρητικό μουσικό πρόγραμμα από τον λυράρη κο Λαμπράκη Γιώργο και τον Λαουτιέρη κο Καραβιράκη Μανώλη. Ακολούθησε κέρασμα από τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού και τις εκπαιδευόμενες του σχολείου μας.

Παράλληλα στο χώρο του σχολείου λειτούργησε έκθεση με κατασκευές των εκπαιδευομένων από ανακυκλώσιμα υλικά.

Με λόγια συγκίνησης μίλησε και ο αιδεσιμότατος πατήρ Εμμανουήλ Παπαευαγγελίδης, ο οποίος έχει και αυτός αποφοιτήσει από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας καθώς και ο εκπαιδευόμενος κος Παπαδοπετράκης Μιχάλης ο οποίος ανέφερε: «εκ μέρους του συμβουλίου των μαθητών θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους καθηγητές για την περισσή καλοσύνη και αγάπη που μας έδειξαν φέτος, για τα πράγματα που μας μάθανε γιατί δεν είχαν να κάνουν με μικρά παιδιά ….»

Και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους καθηγητές του με μαντινάδες:

«Ποτέ το σώμα δε γερνά άμα η καρδιά δε θέλει, και στο θρανίο ήκατσα σαν το μικιό κοπέλι.

Στο νου του ανθρώπου η μάθηση ποτέ δεν τελειώνει, και κάλιο αργά παρά ποτέ μας λέγανε οι προγόνοι,

Δυό χρόνια επεράσανε πηγή ζωής για μένα, και οι μέρες εδιαβήκανε απλά και ευτυχισμένα.

Για τσι καθηγητάδες μας παινάδια δε χωρούνε, αφού στα χέρια ντος βαριά ευθύνη κουβαλούνε.

 Δεν έχει αξία να παινάς, καθένας ντος αξίζει, ποιο κλώνο του βασιλικού κόβεις και δε μυρίζει;

Η ανθρωπιά είναι ένα δεντρό που όσο την ποτίζεις ποτέ σου δε θα βαρεθείς τσι αθούς της να μυρίζεις.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την καλή καρδιά σας και μόνο υγεία και χαρά σαφή στα αρχοντικά σας…

 «Το μαθαίνω να μαθαίνω» είναι μια πρακτική παιδαγωγική σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Μαθαίνουν όχι μόνο για να μαθαίνουν, συμπλήρωσε η Διευθύντρια κα Φιοράκη Μαρία, γιατί υπάρχει θέμα δεξιοτήτων και θέμα πρόσβασης στην αγορά εργασίας, μαθαίνουν για να μπορούν να κάνουν κάποια δουλειά μετά, όταν αναγκαστούν από τη ζωή να προχωρήσουν σε κάποιες επιλογές.