ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 22/05/2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής
19 Μαΐου, μια ιστορική και σημαντική μέρα για ολόκληρο τον Ελληνισμό απανταχού της γης.
Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό
Σας προσκαλούμε στις 21/5/2024, ημέρα Τρίτηκαι ώρα 13:30 σε τακτική συνεδρίαση της
Γνωστοποίηση εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ιεράπετρα, 18.05.2022

 

Δελτίο Τύπου

 

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η εσπερίδα με θέμα την «Ανάδειξη της  παλιάς πόλης της  Ιεράπετρας» που έλαβε χώρα το Σάββατο 14 Μαΐου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιεράπετρας. Την εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία – Α.μΚ.Ε. «Ιεράπετρα 35ος Παράλληλος», σε συνεργασία με τον Δήμο Ιεράπετρας και την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης & Σητείας χαιρέτισαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης & Σητείας, κ. Κύριλλος, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο π. Χριστόδουλος Παπακώστας από την Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.α.

 

Ακολούθως, οι κ.κ. Μιχάλης Σκλάβος και Γιώργος Σωμαράκης, εκπρόσωποι της ΑΜΚΕ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 35ος Παράλληλος» παρουσίασαν το  νέο βιβλίο της Α.μΚ.Ε. «Καλές Πρακτικές Ανάδειξης του Πολιτιστικού Αποθέματος, Μελέτη περίπτωσης η πόλη της Ιεράπετρας», ενώ στη συνέχεια η Αρχιτέκτων Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Αμαλία Κωτσάκη και η ομάδα της παρουσίασαν την πρόταση Μελέτης που συνέταξαν για την παλιά πόλη της Ιεράπετρας, την οποία χρηματοδότησε ο Δήμος Ιεράπετρας  και υλοποιήθηκε με βάση την Προγραμματική Σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Ιερά Μητρόπολη, τον Δήμο Ιεράπετρας και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

 

Κατόπιν, ακολούθησε ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος μεταξύ των εισηγητών και των συμμετεχόντων.

 

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τόνισε τα παρακάτω:

 

«Πιστοί στις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις μας στοχεύουμε στην ανάδειξη και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του τεράστιου μνημειακού πλούτου που έχει η πόλη της Ιεράπετρας, με έργα που έχουν συντελεστεί και συντελούνται καθημερινά, με έργα ανάπλασης και προστασίας, που αποσκοπούν στην καλύτερη διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και συγχρόνως στην καλύτερη ένταξη και ενσωμάτωση του μνημειακού μας πλούτου στις λειτουργίες της πόλης.

 

Ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε να εντάξουμε και να συνδέσουμε μεταξύ τους τα στοιχεία που αποτελούν την «καρδιά» της Ιεράπετρας, τις παλιές εκκλησίες, το Τζαμί, την οικία του Ναπολέοντα, την αρχαιολογική Συλλογή, το Φρούριο του Καλέ κ.α.

 

Ευχαριστώ πολύ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Κύριλλο, για την κοινή σύμπλευση στον σκοπό αυτό, την ΑΜΚΕ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 35ος Παράλληλος» και την Καθηγήτρια, κα Αμαλία Κωτσάκη, για την εξαιρετική μελέτη που μας κατέθεσε. Πάνω από όλα, όμως ευχαριστώ όλους τους Γεραπετρίτες, οι οποίοι ενδιαφερόμενοι έμπρακτα για την πόλη τους, μας έκαναν την τιμή και είτε παρευρέθηκαν στην εσπερίδα είτε την παρακολούθησαν διαδικτυακά».