ΑΝΟΔΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σύσκεψη υπό την Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η  Διεύθυνση Ύδρευσης  Άρδευσης  Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώνει ότι λόγω σπασίματος στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές, από  Νέα Ανατολή, Στόμιο έως και την πόλη της Ιεράπετρας.   Συνεργείο της Υπηρεσίας εργάζεται στο σημείο για την αποκατάσταση της ζημιάς.  Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Ο […]

Τις υπηρεσίες τους προσέφεραν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας  19 Αμερικανοί φοιτητές Ιατρικών Επιστημών
«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους μας επισκέπτονται και γεμίζουν με χαρά και χαμόγελα το Δημαρχείο»,
Ο  Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης συναντήθηκε με  τον πρόεδρο Κωστή Πανταζή και μέλη του Δ.Σ. του Επιστημονικού Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών

ΑΝΟΔΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΑΝΟΔΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Προς αποκατάσταση της αλήθειας για τις Γαλάζιες Σημαίες που κατά τη Δημοτική Παράταξη της Μειοψηφίας «χάθηκαν» για το έτος 2022, τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής:

Ως Δημοτική Αρχή προχωρήσαμε σε όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και προμήθειες, προκειμένου να τηρηθούν και οι «τυπικές» εκτός από τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για την ένταξη των ακτών στο Πρόγραμμα. Όμως, υπήρξε καθυστέρηση στην παραλαβή του απαραίτητου εξοπλισμού στις παραλίες- κάτι που η Υπηρεσία δεν μπορούσε να προβλέψει- η οποία σε συνδυασμό με την απροειδοποίητη επίσκεψη των αξιολογητών της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης πρόωρα κατά το προηγούμενο έτος, οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Ενημερώνοντας τους δημότες ως Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού πρέπει να καταστίσω σαφές ότι οι Γαλάζιες Σημαίες δεν αποτελούν τον κύριο και μοναδικό παράγοντα που προσελκύει τον τουρισμό στην Ιεράπετρα. Διότι,

τι να τις κάνεις τις Γαλάζιες Σημαίες αν ΔΕΝ έχεις έργα υποδομής;

τι να τις κάνεις τις Γαλάζιες Σημαίες αν ΔΕΝ έχεις νερό, ηλεκτροφωτισμό, λιμενικά έργα;

τι να τις κάνεις τις Γαλάζιες Σημαίες αν ΔΕΝ έχεις κάνει έργα ανάπλασης στα χωριά και στην πόλη;

Για όλα τα παραπάνω, τα οποία αποτελούν βασικές προϋποθέσεις ΚΑΙ της τουριστικής ανάπτυξης, η Δημοτική Αρχή Καλαντζάκη σε μια δύσκολη δημοτική περίοδο μελέτησε, διεκδίκησε και χρηματοδότησε έργα αξίας άνω των 30.000.000€. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο τουρισμός στην Ιεράπετρα συνεχίζει και ακολουθεί ανοδική πορεία και αυτή τη στιγμή ο Δήμος μας είναι στην πρώτη γραμμή της τουριστικής ανάπτυξης. Ούτε είναι τυχαίο ότι προσελκύονται επενδύσεις από τη μία άκρη του Δήμου έως την άλλη. Απαιτείται σχεδιασμός και συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να μηδενίσουν το έργο μας, διότι αυτό μόνο τους ενδιαφέρει, είναι εμφανές τοις πάσι ότι η εικόνα της Ιεράπετρας και των Κοινοτήτων έχει αναβαθμιστεί κατά πολύ με μικρά και μεγάλα έργα υποδομής υψίστης σημασίας τόσο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, όσο και για την προσέλκυση επισκεπτών και μάλιστα σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Τέλος, πεποίθηση μου είναι ότι με επικοινωνιακές και άνευ ουσίας κορόνες ο τουρισμός δεν στηρίζεται. Ο τουρισμός στηρίζεται με έργα. Εξάλλου οι Δημότες της Ιεράπετρας έχουν μάτια και κρίνουν.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού

 

Μαρία Ρουμελιωτάκη