Βράβευση εθελοντικών ομάδων του Δήμου Ιεράπετρας ● Καλαντζάκης «Πάντα δίπλα σας καλύπτοντας κάθε σας ανάγκη»

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 22/05/2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής
19 Μαΐου, μια ιστορική και σημαντική μέρα για ολόκληρο τον Ελληνισμό απανταχού της γης.
Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό
Σας προσκαλούμε στις 21/5/2024, ημέρα Τρίτηκαι ώρα 13:30 σε τακτική συνεδρίαση της
Γνωστοποίηση εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024

Βράβευση εθελοντικών ομάδων του Δήμου Ιεράπετρας ● Καλαντζάκης «Πάντα δίπλα σας καλύπτοντας κάθε σας ανάγκη»

Ιεράπετρα, 07.02.2023

 

Δελτίο Τύπου

 

Βράβευση εθελοντικών ομάδων του Δήμου Ιεράπετρας ● Καλαντζάκης «Πάντα δίπλα σας καλύπτοντας κάθε σας ανάγκη»

Με ιδιαίτερη επισημότητα και σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου η τελετή βράβευσης των εθελοντικών ομάδων του Δήμου Ιεράπετρας που συνέβαλλαν στην πυροπροστασία του Δήμου το 2022 η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Ιεράπετρας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Δημήτριος Καλιοντζής, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λασιθίου κ. Κωνσταντίνος Γεροδήμος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Πρωτογενή Τομέα, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου κ. Γεώργιος Τσιφετάκης, Αντιδήμαρχοι, εθελοντικές ομάδες, εκπρόσωποι του κλήρου, εργαζόμενοι του πυροσβεστικού σώματος, οικογένειες και φίλοι των εθελοντών κ.α.

Κατά την τελετή βραβεύτηκαν: Οι Εθελοντές Διασώστες Κρήτης (Ε.ΔΙ.Κ.), το Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, η Λέσχη φίλων τετρακίνησης Ιεράπετρας, ο πολιτιστικός σύλλογος Μαλών, η ομάδα πολιτών της κοινότητας Καλαμαύκας, ο πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμαύκας, το παράρτημα Ιεράπετρας της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών κρήτης, ο Σύλλογος ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη και η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Επιπλέον ο Δήμος Ιεράπετρας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντάλλαξαν βραβεύσεις επισημαίνοντας την τεράστια στήριξη του Δήμου Ιεράπετρας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και το πραγματικά σπουδαίο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και απηύθυνε χαιρετισμό αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Επιβραβεύουμε σήμερα τις εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις του Δήμου μας που σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα της Ιεράπετρας, την Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και τη Δασική Υπηρεσία εδώ και χρόνια προσφέρουν ανιδιοτελώς πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία της πόλης μας, προάγοντας τις αρχές και τις αξίες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς .

Ως Δημοτική Αρχή της Ιεράπετρας συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε με κάθε μέσο τις δράσεις συλλόγων και φορέων ή απλών πολιτών, γιατί έχουμε την πεποίθηση ότι ο εθελοντισμός συνιστά έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό και επωφελή τρόπο για την ενεργή συμμετοχή κάθε πολίτη στα διάφορα κοινωνικά ζητήματα.

Είναι η ιδανική απάντηση στην απραξία και την τάση αποστασιοποίησης από τα κοινά προβλήματα του τόπου, που δε θέλουμε να επικρατήσει.

Η ανάγκη να προχωρήσουν οι πολίτες σε μια πιο υπεύθυνη θέαση του ρόλου τους και της θέσης τους στο κοινωνικό σύνολο, με την ανάληψη ενεργούς δράσης μέσω του εθελοντισμού, αποκτά σήμερα το χαρακτήρα επείγουσας και αναπόδραστης πραγματικότητας.

Στις δύσκολες εποχές που όλοι βιώνουμε οι πολίτες οφείλουν να μην απασχολούνται πια μόνο με το ατομικό συμφέρον.

Οφείλουν να  αντιληφθούν πως η κοινωνία που θέλουν και η κοινωνία που τιμά την έννοια της δημοκρατίας, είναι η κοινωνία εκείνη στην οποία οι πολίτες της αισθάνονται ως αναπόσπαστα και ενεργά μέλη ενός συνόλου, κι όχι ως ξέχωρες μονάδες.

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να είμαστε αρωγοί και σύμμαχοι με την Πυροσβεστική Υπηρεσία προς όφελος των πολιτών της Ιεράπετρας, στηρίζοντας το μεγάλο και δύσκολο έργο που επιτελούν με αυταπάρνηση και προσήλωση στο καθήκον, ευρισκόμενοι διαρκώς σε επαγρύπνηση.

Η Πολιτική προστασία του Δήμου Ιεράπετρας με μηχανήματα που έχει προμηθευτεί, με τον πυροσβεστικό εξοπλισμό που έχει διαθέσει στους Προέδρους τον Κοινοτήτων, με τα συνεχώς ανανεούμενα σχέδια δράσης πολιτικής προστασίας (σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ για τις πυρκαγιές, σχέδιο ΔΑΡΔΑΝΟΣ για τις πλημμύρες, σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ για τους σεισμούς και σχέδιο ΒΟΡΕΑΣ για τις χιονοπτώσεις) είναι πάντα σε ετοιμότητα, ώστε να συμβάλλει στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με οποιονδήποτε τρόπο, είτε στην πρόληψη των πυρκαγιών, είτε στην κατάσβεση, εφόσον χρειαστεί, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση φυσικών καταστροφών και άλλων σοβαρών συμβάντων που χρήζουν παρέμβασης.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, κ. Δημήτρη Καλιοντζή, καθώς και όλο το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άψογη συνεργασία, τον επαγγελματισμό και τον ζήλο με τον οποίο επιτελούν το έργο τους αλλά και όλες τις εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις, που με τη δράση τους προτάσσουν το συλλογικό συμφέρον έναντι του ατομικού και προασπίζονται την ασφάλεια των πολιτών.

Μαζί με σε εσάς νιώθουμε ότι μπορούμε να διατηρούμε αμείωτο το αίσθημα ασφάλειας.

Με τη βοήθειά σας επιτύχαμε τον φαινομενικά άπιαστο στόχο «Καμία επικίνδυνη πυρκαγιά στον Δήμο Ιεράπετρας το 2022».

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό σας υποστηρίζοντας από τη μεριά μας τα περιστατικά που προκύπτουν, στηρίζοντας όλα τα αιτήματά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντικών ομάδων και καλύπτοντας κάθε ανάγκη σας.»