ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΗ & ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ Η ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σύσκεψη υπό την Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η  Διεύθυνση Ύδρευσης  Άρδευσης  Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώνει ότι λόγω σπασίματος στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές, από  Νέα Ανατολή, Στόμιο έως και την πόλη της Ιεράπετρας.   Συνεργείο της Υπηρεσίας εργάζεται στο σημείο για την αποκατάσταση της ζημιάς.  Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Ο […]

Τις υπηρεσίες τους προσέφεραν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας  19 Αμερικανοί φοιτητές Ιατρικών Επιστημών
«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους μας επισκέπτονται και γεμίζουν με χαρά και χαμόγελα το Δημαρχείο»,
Ο  Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης συναντήθηκε με  τον πρόεδρο Κωστή Πανταζή και μέλη του Δ.Σ. του Επιστημονικού Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΗ & ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ Η ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ιεράπετρα, 01.07.2022

Δελτίο Τύπου

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΗ & ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ Η ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

 

Στο επισκέψιμο πλέον «σπίτι του Ναπολέοντα» βρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κα. Χρύσα Σοφιανού, τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Ασπραδάκη, τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου κ. Μάνο Λουτσέτη, τους αρχιτέκτονες κα. Νίκη Σαμπροβαλάκη και κ. Κων/νο Περβολαράκη, το συνεργάτη του Δημάρχου κ. Γιώργο Κοϊνά, τον καθηγητή αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. κ. Γιάννη Παπαδάτο και την προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων, κ. Κλειώ Ζερβάκη.

 

Ο χώρος παρέμενε κλειστός για δεκαετίες και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου προκειμένου να φτάσει σήμερα να αποτελεί αξιόλογο σημείο τουριστικού προορισμού.

 

Συγκεκριμένα το έργο περιελάμβανε τη συντήρηση κι επισκευή της οικίας «Ναπολέοντα» και την προμήθεια και εγκατάσταση εποπτικού υλικού στο χώρο (banner εξωτερικού χώρου, εσωτερικά πάνελς, πινακίδες σήμανσης, ενημερωτικά έντυπα και Φυλλάδια Braille σε διάφορες γλώσσες κ.α.)

 

Ο κ. Καλαντζάκης υπογράμμισε:

«Εμπλουτίζουμε την ιστορική ταυτότητα της Ιεράπετρας με ένα ακόμα σημείο ενδιαφέροντος, ένα σημείο που εντάχθηκε με την πόλη της Ιεράπετρας στο ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων της «Ναπολεόντειας Διαδρομής» και αποτελεί πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες.

Ως Δημοτική Αρχή δε μπορούσαμε να δεχτούμε ότι υπάρχει ένας τέτοιος χώρος με τόση αξία και προοπτικές ο οποίος παρέμενε κλειστός. Γι’ αυτό εντάξαμε το έργο αυτό στο πρόγραμμά μας παρότι αφορά ένα κτίριο που δεν ανήκει στον Δήμο Ιεράπετρας.

 

Για πρώτη φορά λοιπόν το σπίτι που φιλοξένησε το Ναπολέοντα θα είναι ανοιχτό και επισκέψιμο σε ημερήσια βάση έπειτα από το πέρας ενός συνόλου απαιτητικών παρεμβάσεων που έγιναν καθ΄ υπόδειξη της αρχαιολογικής υπηρεσίας προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη ανάδειξη του χώρου με πλήρη σεβασμό στην αρχαιολογική του αξία.

 

Το σημερινό αποτέλεσμα επισφραγίζει για ακόμα μία φορά την άριστη συνεργασία μας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου και την προϊσταμένη κα. Σοφιανού.

 

Επιπλέον, αναμένεται από την αρχαιολογική υπηρεσία να τοποθετηθεί και επιπλέον εποπτικό υλικό στην οικία για την όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένη ενημέρωση του κόσμου καθώς προσβλέπουμε από κοινού ο κάθε επισκέπτης να αποκομίζει τη βέλτιστη δυνατή εμπειρία κατά την επίσκεψή του.

 

Είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε εκ του αποτελέσματος γι’ αυτό το δύσκολο έργο καθώς υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον γι’ αυτό το σημείο αναφοράς της πόλης μας.»