ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι κατά τις ημέρες του  καύσωνα και για την προστασία των αστέγων
Από τη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας, παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας ανακοινώνετα

ΚΥΡΒΕΙΑ 2024 – ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 1.ΜΥΡΤΟΣ Αυλή Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Ρεσιτάλ κιθάρας  με  τον διαπρεπή κιθαρίστα  ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗ Έναρξη: 9:30 μ.μ Είσοδος: Ελεύθερη Οργάνωση : Πολιτιστική Επιτροπή Μύρτου 2.ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ (ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΑΡΧΕΙΩΝ) ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 142 ΤΗΛ. 2813 013 218 – 6932 858624 Facebook – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ www.theatrikiskini.gr Email: […]

Με εξαιρετική επιτυχία και με την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  «Πόντος – Κρήτη,
Με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Νομού Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού,  είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το “Πολιτιστικό Διαβατήριο” του δικτύου της διαδρομής “Destination Napoleon” παρέλαβε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Εμμανουήλ Φραγκούλης από τη Διευθύντρια της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Ναπολεόντειων Πόλεων (Fédération Européenne de Cités Napoléoniennes) Ελεονόρα Μπέρτι στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Μουσεία και πεδία μάχης. Προκλήσεις και ευκαιρίες στη μετάδοση της ιστορίας του Ναπολέοντα στην Ευρώπη».

Το συνέδριο  πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι (FR), στις 20 Ιουνίου 2024 και διοργανώθηκε από το FECN σε στενή συνεργασία με τον καθηγητή  Jacques-Olivier Boudon, Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του FECN- Destination Napoleon, το Ινστιτούτο  Napoleon  και το Πανεπιστήμιο του Παρισιού-Σορβόννης.

Στους ομιλητές εκτός από το Δήμαρχο συμπεριλαμβάνονταν εκπρόσωποι χώρων πολιτισμού παγκοσμίου φήμης, όπως το μουσείο του Λούβρου, το μουσείο Ντελ  Πράδο και το παλάτι των Βερσαλλιών.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος: ” Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα του συνεδρίου, το οποίο επιβραβεύει τις προσπάθειες του δήμου και επιβεβαιώνει την παρουσία του Ναπολέοντα στην Ιεράπετρα.  Ήταν μια ευκαιρία να γίνουν χρήσιμες συζητήσεις και επαφές με ανθρώπους, με τους οποίους ανταλλάξαμε ιδέες και απόψεις για μια κοινή πορεία με επίκεντρο την ιστορία του Ναπολέοντα.

Η ομιλία και η παρουσίαση για το “Σπίτι του Ναπολέοντα” έτυχε  ένθερμης  ανταπόκρισης με τους συμμετέχοντες να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Ιεράπετρας για την ανάδειξή του με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου υπό τη διεύθυνση της  Χρύσας Σοφιανού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη.

Επόμενος στόχος είναι τα εγκαίνια,  η απόδοση του “Σπιτιού” στο κοινό και η απόκτηση της επίσημης “σφραγίδας” ως η τεσσαρακοστή έβδομη (47η) πόλη μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Ναπολεόντειων Πόλεων”.

Ο Δήμαρχος προσέφερε στον Πρόεδρο και τη Διευθύντρια της Ομοσπονδίας γκραβούρες με θέμα την Κρήτη, την Ιεράπετρα και το Σπίτι του Ναπολέοντα.

Το Δήμαρχο συνόδευσαν η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Φραντζεσκάκη και η υπεύθυνη Γραφείου Τύπου Ειρήνη Λάμπρου.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος ευχαριστεί τη Δώρα Φραγκούλη για τη διερμηνεία στα γαλλικά και τη Σοφία Παπαγγελή και τον Ανδρέα Μιχελαράκη για την ουσιαστική τους βοήθεια για την προετοιμασία της παρουσίασης του Δήμου.

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Ιεράπετρας