ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – ΜΑΧΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – ΜΑΧΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης  της 157ης Επετείου της Μάχης του Λασιθίου που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Εμμανουήλ Φραγκούλης, ο οποίος συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους, Ανδρέα Σκουλούδη, Γιώργο Κουγιουμουτζάκη, Φωτεινή Περακάκη, Μιχάλη Σπυριδάκη και τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Μαρία Φραντζεσκάκη.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Κρουσταλλένιας και εν συνεχεία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση  στο πάρκο Ελευθερίας  χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου. Ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων.  Χαιρετισμό απεύθυναν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, η Βουλευτής Λασιθίου Κατερίνα Σπυριδάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης  και  ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Αθανασάκης. Η ανάγνωση του Πανηγυρικού της ημέρας έγινε από την  Αντωνία Κυπριωτάκη, Διευθύντρια του Γυμνασίου Τζερμιάδου.

Η  Μάχη του Λασιθίου, έχει χαρακτηριστεί, ως ιστορικό γεγονός, αναπόσπαστα συνδεδεμένο με τη μεγάλη Κρητική Επανάσταση. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμήθηκε με κάθε επισημότητα  η ηρωική εξέγερση των Λασιθιωτών, οι οποίοι μαζί με όλους τους Κρήτες αγωνίστηκαν για την  απελευθέρωση της Μεγαλονήσου από τον Οθωμανικό ζυγό. «H 10ήμερη Μάχη του Λασιθίου εκφράζει τη συνέχεια των ηρωικών αγώνων της περιοχής μια πράξη πίστης στην Ιστορία και στα ιδανικά της Λευτεριάς, μια μεγάλη προσφορά στο θυσιαστήριο της αδούλωτης σκέψης, της ζωής και των πνευματικών αξιών». Η δύναμη των αντιμαχούμενων: Τουρκοαιγυπτιακός στρατός: 32.000 άντρες. Επαναστάτες: 3.000 πολεμιστές, διαβάζουμε σε επιγραφή δίπλα στο μνημείο πεσόντων.

Τις αρμόζουσες τιμές  απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας.