ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – ΜΑΧΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940  ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση με τους Διευθυντές  Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου είχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Εμμανουήλ Φραγκούλης παρουσία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου Αθανάσιου Κατσαγκόλη. Κατά τη συνάντηση τέθηκαν προς συζήτηση  διαδικαστικά ζητήματα, αλλά και τα  προβλήματα  που αφορούν στις σχολικές μονάδες καθώς  και τα νέα δεδομένα μετά την  κατάργηση των Σχολικών […]

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση με την Πρόεδρο και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ιεράπετρας «Ο Ευαγγελισμός» είχε ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Μαρίας Φραντζεσκάκη. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για το σημαντικό έργο που επί σειρά ετών επιτελεί ο Σύλλογος, προάγοντας αρχές και αξίες όπως η αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο για την επίσκεψη, συνεχάρη τα μέλη του για το πολυσήμαντο έργο τους το οποίο επιτελούν με σεβασμό, αθόρυβα και διακριτικά, συμπαραστεκόμενα σε άπορες οικογένειες και βοηθώντας παιδιά να φοιτήσουν σε πανεπιστημιακές σχολές. Εξέφρασε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να σταθεί δίπλα στο πολύπλευρο φιλανθρωπικό τους έργο και δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημά τους για την εξεύρεση χώρου στέγασης.
 Σας προσκαλούμε στις 24/10/2024, ημέρα Πέμπτηκαι ώρα 11:30 σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής
Σας προσκαλούμε στις 23 Οκτωβρίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:30 σε τακτική

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – ΜΑΧΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης  της 157ης Επετείου της Μάχης του Λασιθίου που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Εμμανουήλ Φραγκούλης, ο οποίος συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους, Ανδρέα Σκουλούδη, Γιώργο Κουγιουμουτζάκη, Φωτεινή Περακάκη, Μιχάλη Σπυριδάκη και τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Μαρία Φραντζεσκάκη.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Κρουσταλλένιας και εν συνεχεία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση  στο πάρκο Ελευθερίας  χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου. Ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων.  Χαιρετισμό απεύθυναν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, η Βουλευτής Λασιθίου Κατερίνα Σπυριδάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης  και  ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Αθανασάκης. Η ανάγνωση του Πανηγυρικού της ημέρας έγινε από την  Αντωνία Κυπριωτάκη, Διευθύντρια του Γυμνασίου Τζερμιάδου.

Η  Μάχη του Λασιθίου, έχει χαρακτηριστεί, ως ιστορικό γεγονός, αναπόσπαστα συνδεδεμένο με τη μεγάλη Κρητική Επανάσταση. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμήθηκε με κάθε επισημότητα  η ηρωική εξέγερση των Λασιθιωτών, οι οποίοι μαζί με όλους τους Κρήτες αγωνίστηκαν για την  απελευθέρωση της Μεγαλονήσου από τον Οθωμανικό ζυγό. «H 10ήμερη Μάχη του Λασιθίου εκφράζει τη συνέχεια των ηρωικών αγώνων της περιοχής μια πράξη πίστης στην Ιστορία και στα ιδανικά της Λευτεριάς, μια μεγάλη προσφορά στο θυσιαστήριο της αδούλωτης σκέψης, της ζωής και των πνευματικών αξιών». Η δύναμη των αντιμαχούμενων: Τουρκοαιγυπτιακός στρατός: 32.000 άντρες. Επαναστάτες: 3.000 πολεμιστές, διαβάζουμε σε επιγραφή δίπλα στο μνημείο πεσόντων.

Τις αρμόζουσες τιμές  απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας.