Εγγραφές στη χορευτική ομάδα του Δήμου Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Χημικές Αναλύσεις Νερού Ύδρευσης
Πρόσκληση για τη Συνεδρίαση του ΔΣ τη Δευτέρα 17/06/2024
Aνακοίνωση για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου
Τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης.
Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

Εγγραφές στη χορευτική ομάδα του Δήμου Ιεράπετρας

sima
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                     ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ   30-01-2019
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΚΡΗΤΗΣ                                                                                                        AΡΙΘΜ  ΠΡΩΤ: 236
ΝΟΜΟΣ   ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΝΠΔΔ: «ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ»
ΤΙΤΛΟΣ: «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ»
ΤΗΛ: 2842340380 ΦΑΞ: 2842025922
MAIL:koinopolitia@ierapetra.gov.gr

 

Θέμα:  Εγγραφές  στη  χορευτική ομάδα  του  Δήμου Ιεράπετρας

[dropcap]Τ[/dropcap]ο 2016 ο Δήμος Ιεράπετρας και το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α προχώρησαν στη δημιουργία της Δημοτικής Χορευτικής Ομάδας με στόχο τη προβολή και τη διάδοση της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ανατολικής Κρήτης.

Η Δημοτική Χορευτική Ομάδα απαρτίζεται από χορευτές με αγάπη και σεβασμό στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Η πολυετή πείρα των ανθρώπων αυτών στον παραδοσιακό χορό έχει σκοπό την διατήρηση, διάδοση και συνέχιση της παράδοσης, την ανάδειξη της παραδοσιακής μουσικής και των χορών καθώς επίσης και την μύηση των νεότερων στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

 Ένα χρόνο μετά την δημιουργία της Δημοτικής Χορευτικής Ομάδας το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α και ο Δήμος Ιεράπετρας αποφάσισαν την διεξαγωγή ενός φεστιβάλ παραδοσιακών χορών το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων Κύρβεια και διαρκεί μια εβδομάδα. Στο φεστιβάλ καλούνται ομάδες παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα που υπηρετούν αυθεντικά την παράδοση χωρίς την προσθήκη φολκλορικών στοιχείων.

Με συμμετοχές σε πολλές διοργανώσεις και εκδηλώσεις αλλά και με δικές της παραγωγές όπως ”Κύκλος είναι η ζωή.”, ”Ένα τραγούδι… ένα χωριό.” και το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Γεώργιος Αμαργιανάκης η Δημοτική Χορευτική Ομάδα Ιεράπετρας διευρύνει το κύκλο της και καθιερώνεται στα πολιτιστικά δρώμενα.

Η  Δημοτική Χορευτική Ομάδα απευθύνει πρόσκληση σε ενήλικες κατοίκους  που κατέχουν βασικές χορευτικές γνώσεις να διδαχτούν αποκλειστικά τη ντόπια μουσικοχορευτική παράδοση της Ανατολικής Κρήτης.

Εγγραφές θα γίνονται μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου στο 2ο όροφο του Δημαρχείου στο ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ. ΠΟΛΙΤΙ. Α  στα τηλέφωνα 2842340380 και 647521115.

Με  εκτίμηση
Μανώλης  Γεωργαλάκης
Πρόεδρος  Δ.Σ.ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α  Ιεράπετρας