Εγκαινιάστηκε το «Μαράκειο» Πολιτιστικό Κέντρο στις Μάλλες Ιεράπετρας.

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 22/05/2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής
19 Μαΐου, μια ιστορική και σημαντική μέρα για ολόκληρο τον Ελληνισμό απανταχού της γης.
Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό
Σας προσκαλούμε στις 21/5/2024, ημέρα Τρίτηκαι ώρα 13:30 σε τακτική συνεδρίαση της
Γνωστοποίηση εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024

Εγκαινιάστηκε το «Μαράκειο» Πολιτιστικό Κέντρο στις Μάλλες Ιεράπετρας.

Με μεγάλη επιτυχία και σε έντονο συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Μαράκειου Πολιτιστικού Κέντρου στις Μάλλες Ιεράπετρας την Κυριακή, 6 Αυγούστου, χωροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Κύριλλου, παρουσία του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, Αντιδημάρχων, της Προέδρου της Κοινότητας, κας Μαρίας Βολυράκη, της Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, κας Μαρίας Σακαδάκη και πολλών κατοίκων της περιοχής.

Λίγα λόγια για το κτίριο

Πρόκειται για ένα κτίριο με ιστορική και συναισθηματική αξία για την Κοινότητα, καθότι ανήκε στην οικογένεια του ιατρού Χουρδάκη και για χρόνια στο ισόγειο του κτιρίου στεγαζόταν το αγροτικό ιατρείο Μαλλών, καθώς επίσης εκεί βρήκαν φιλοξενία πολλά σημαντικά πρόσωπα της εποχής (Καζαντζάκης, Βενιζέλος) και καταφύγιο πολλοί κατατρεγμένοι.

 Στη συνέχεια, πέρασε στην ιδιοκτησία του κ. Μανώλη Μαράκη ενός ανθρώπου με έντονη κοινωνική προφορά στον τόπο καταγωγής του, που δεν τον ξέχασε ποτέ, παρότι δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία για πολλά χρόνια στον επιχειρηματικό κλάδο. Ο κος Μαράκης, κατόπιν, μοιραζόμενος το ίδιο όραμα με τη Δημοτική Αρχή για την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης της Κοινότητας, δώρισε το κτίριο στον Δήμο της Ιεράπετρας με σκοπό να δημιουργηθεί ένας πολιτιστικός πολυχώρος.

Η Δημοτική Αρχή ανέλαβε την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και προχώρησε στην  την πλήρη διαμόρφωση του κτιρίου μέσω πλήθους βελτιωτικών εργασιών, παρεμβάσεων και εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 100.000,00 ευρώ, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν εξ ολοκλήρου από τον Δήμο Ιεράπετρας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, μετά το πέρας της εκδήλωσης: «Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την Κοινότητα των Μαλλών, αλλά και για όλον τον Δήμο της Ιεράπετρας. Εγκαινιάσαμε και παραδίδουμε στην Κοινότητα ένα ολοκληρωμένο πολιτιστικό Κέντρο που έλειπε από την περιοχή, μία εστία ικανή να φιλοξενήσει πολύπλευρες εκφάνσεις πολιτισμού.

Σήμερα, η δέσμευση που δώσαμε τόσο στον κ. Μαράκη, ο οποίος μας τίμησε με την εμπιστοσύνη του, όσο και στους κατοίκους της Κοινότητας έγινε πράξη, παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε στην υλοποίηση ενός έργου που, παρότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται εύκολο, στην πραγματικότητα δεν είναι.

Επιδίωξή μας είναι να γίνει το πολιτιστικό αυτό κέντρο τοπόσημο για την Κοινότητα, σημείο ανάπτυξης της ορεινής Ιεράπετρας και πόλος έλξης για δημότες, επισκέπτες, εκπαιδευτικές δομές και φορείς.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Μανώλη Μαράκη για την ευγενική και ανιδιοτελή του προσφορά, που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Η ονοματοδοσία του πολιτιστικού κέντρου ως  «Μαράκειο» αποτελεί ελάχιστο  δείγμα αναγνώρισης της πράξης του. Επιπλέον, ευχαριστώ τόσο την τωρινή Πρόεδρο της Κοινότητας, κα Μαρία Βολυράκη και τον πρώην Πρόεδρο, κ. Γεώργιο Τσακιράκη, για την άριστη συνεργασία και το ενδιαφέρον τους, όσο και  τους Συνεργάτες μου και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για το εξαιρετικό αποτέλεσμα».