ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σύσκεψη υπό την Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η  Διεύθυνση Ύδρευσης  Άρδευσης  Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώνει ότι λόγω σπασίματος στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές, από  Νέα Ανατολή, Στόμιο έως και την πόλη της Ιεράπετρας.   Συνεργείο της Υπηρεσίας εργάζεται στο σημείο για την αποκατάσταση της ζημιάς.  Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Ο […]

Τις υπηρεσίες τους προσέφεραν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας  19 Αμερικανοί φοιτητές Ιατρικών Επιστημών
«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους μας επισκέπτονται και γεμίζουν με χαρά και χαμόγελα το Δημαρχείο»,
Ο  Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης συναντήθηκε με  τον πρόεδρο Κωστή Πανταζή και μέλη του Δ.Σ. του Επιστημονικού Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 1. 4.412.413,20€ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
 2. ΟΧΙ ΣΤΟ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΧΡΥΣΗΣ
 3. ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης ενημέρωσε μεταξύ άλλων για τις νέες συμβάσεις, δημοπρατήσεις και εντάξεις έργων που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Ιεράπετρας τον Ιανουάριο του 2022. Πιο συγκεκριμένα, τα έργα ύψους 4.412.413,20€, είναι τα παρακάτω:

 • ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑ:
 • Προμήθεια φωτιστικών Led για τα γήπεδα Κουτσουρά και Κοτσιφιανής
 • Προμήθεια επιγραφών ψηφιακού μουσείου
 • Προμήθεια λοιπού εξοπλισμού για διαμόρφωση χώρων δημοτικών κτιρίων
 • Προμήθεια και εγκατάσταση εποπτικού υλικού για το σπίτι του

Ναπολέοντα

 

 • ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑ:
 • Ανάπλαση τμήματος των οδών: Ελλήνων Ολυμπιονικών, Μακρή και

Κωνσταντινουπόλεως

 • Αντικατάσταση Δημοτικού Φωτισμού στο Μακρύ Γιαλό
 • Αποκατάσταση ζημιών και βατότητας οδών δήμου Ιεράπετρας

 

 • ΝΕΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ:
 • Υποδομές ύδρευσης στον Δήμο Ιεράπετρας – Β ΄Φάση του έργου Αντικατάσταση αγωγού μεταφοράς νερού από πηγές Σαρακίνας, Δήμου Ιεράπετρας στο Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.

 

Κατά την ενημέρωσή του ο κ. Καλαντζάκης, επικεντρώθηκε κυρίως σε τρία βασικά θέματα για τα οποία ανέφερε: «Πέτυχαμε τη χρηματοδότηση της δεύτερης και διεκδικούμε τη χρηματοδότηση και της τρίτης και τελευταίας φάσης του μεγάλου έργου της ύδρευσης. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας στοχεύουμε με την ολοκλήρωσή του, να λύσουμε τα χρόνια υδρευτικά προβλήματα του Μύρτου, του Στομίου, της Γρα Λυγιάς, της Νέας Ανατολής, της Βαϊνιάς, του Κεντριού και της πόλης της Ιεράπετρας. Παράλληλα, έχουμε ετοιμάσει ώριμες μελέτες και συνεχίζουμε να διεκδικούμε  χρηματοδοτήσεις για την πραγματοποίηση υδρευτικών έργων σε όλο τον Δήμο της Ιεράπετρας.

Αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης της νήσου Χρυσής, ως Δημοτική Αρχή είμαστε ξεκάθαροι. Είμαστε εναντίον της απαγόρευσης της μετάβασης επισκεπτών, διότι θεωρούμε ότι για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κεδροδάσος δεν ευθύνονται οι επισκέπτες, αλλά η έλλειψη άμεσης χρηματοδότησης για τη φύλαξη του νησιού και για την κατασκευή των απαραίτητων έργων.

Όσον αφορά για την επίθεση που δέχεται η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κα Χρύσα Χατζημαρκάκη, τονίζω ότι συνεχίζει να χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης μου εξ ου και πρόσφατα ανανέωσα τη θητεία της στη θέση της Αντιδημάρχου Οικονομικών. Οι ικανότητες της και το ήθος της αποδεικνύονται καθημερινά.

Στόχος της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής δεν είναι η εμπλοκή μας σε στείρες αντιπαραθέσεις. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας για το οποίο έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες. Η προσπάθειά μας προς αυτόν τον σκοπό συνεχίζεται και το 2022 ακόμη πιο εντατικά, προκειμένου να ξεπεράσουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχει επιφέρει η πανδημία.

Καταλήγοντας, θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, από όποια παράταξη κι αν προέρχονται, που στηρίζουν τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, συμβάλλοντας στο έργο μας».