Η Τοποθέτηση της Προέδρου της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α για την Ανανέωση Συμβάσεων στους Βρεφονηπιακούς

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Η Τοποθέτηση της Προέδρου της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α για την Ανανέωση Συμβάσεων στους Βρεφονηπιακούς

Ιεράπετρα 05.09.2016

Δελτίο Τύπου

Πρόταση οι βρεφονηπιακοί να παραμένουν ανοικτοί και τον Αύγουστο

[dropcap]Σ[/dropcap]ε δημόσια τοποθέτηση με αφορμή τις αντιδράσεις που προέκυψαν κατά την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας προχώρησε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας, κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Όπως αναφέρει  «Αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες των πολιτών σε έναν αγροτικό και παράλληλα τουριστικό δήμο, με αυξημένες μάλιστα ανάγκες και κατά την καλοκαιρινή περίοδο, θέλοντας να υποστηρίξουμε τους εργαζόμενους γονείς και τις οικογένειες της περιοχής μας, προτείναμε τη λειτουργία των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ιεράπετρας από τη νέα περίοδο για 12 μήνες τον χρόνο, γεγονός που μεταφράζεται σε λειτουργία τους και κατά τον μήνα Αύγουστο.

Παρόλο που δεδομένων των αλλαγών και των δυσκολιών που η οικονομική κρίση έχει επιφέρει στην καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας, η πρότασή μας επαναπροσδιορίζει τον ρόλο των παιδικών σταθμών για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των δημοτών, σε μια δύσκολη μάλιστα οικονομική περίοδο, με  εξασφάλιση υποδοχής παιδιών και κατά τον Αύγουστο, υπήρξε έντονη  η  άρνηση των εργαζομένων να απασχοληθούν ημέρες του εν λόγω μηνός, επικαλούμενοι την παύση εργασίας τους καθ΄ όλο το μήνα, αν και επιτακτικά αιτούνται την υπογραφή 12μηνων συμβάσεων  εργασίας με την υπηρεσία τους.

Με δεδομένη την εν λόγω κατάσταση και εν όψει της ανανέωσης των συμβάσεων για την νέα σχολική περίοδο, γνωστοποιείται ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α η 12μηνη ανανέωση των συμβάσεων με την προϋπόθεση ότι οι Βρεφικοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ιεράπετρας από τη νέα σχολική περίοδο θα λειτουργούν και τον μήνα Αύγουστο.

Πεποίθησή μας αποτελεί ότι ο Δήμος Ιεράπετρας και το νπδδ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, αντιλαμβανόμενοι τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται τα τελευταία χρόνια στην ελληνική οικογένεια, έχουν υποχρέωση να προσαρμόσουν τη λειτουργία των δομών τους σ΄αυτές, όπως ακριβώς κάνουν πολλοί ακόμα δήμοι και νομικά πρόσωπα της χώρα μας.

Η λειτουργία των βρεφικών και παιδικών σταθμών, οι δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, καθώς και η ανάπτυξη νέων δημιουργικών προγραμμάτων  κατά την καλοκαιρινή περίοδο για τα παιδιά του Δήμου Ιεράπετρας αποτελούν προτεραιότητες που οφείλουμε να προσφέρουμε στον πολίτη και να υποστηρίξουμε στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας με το έμπειρο και άρτια καταρτισμένο παιδαγωγικό προσωπικό του νπδδ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας 

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

 Χρύσα Χατζημαρκάκη»