ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗΣ: «ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ»

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 22/05/2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής
19 Μαΐου, μια ιστορική και σημαντική μέρα για ολόκληρο τον Ελληνισμό απανταχού της γης.
Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό
Σας προσκαλούμε στις 21/5/2024, ημέρα Τρίτηκαι ώρα 13:30 σε τακτική συνεδρίαση της
Γνωστοποίηση εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024

ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗΣ: «ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ»

ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗΣ: «ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ»

Τον πρώην Πρόεδρο και νυν μέλος του Συμβουλίου παραδοσιακών αποσταγματοποιών τσικουδιάς Λασιθίου, κ. Ιωάννη Καναβάκη, υποδέχθηκε στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, όπου παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου και Προέδρου της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων, κ. Νεκτάριου Παπαδάκη, συζήτησαν τα προβλήματα του κλάδου, καθώς και τις συνέπειες της εφαρμογής της με αρ. 2061/ 12.08.2022 εγκυκλίου η οποία παρέχει οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή του νομικού και κανονιστικού πλαισίου που διέπει το καθεστώς λειτουργίας των διήμερων μικρών αποσταγματοποιών.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, μετά το πέρας της συζήτησης: «Ο νέος συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο προϊόν απόσταξης των διήμερων αποσταγματοποιών, οι νέες επιτρεπόμενες προς απόσταξη πρώτες ύλες, οι αλλαγές στα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζουν οι εν λόγω επιτηδευματίες για τη χορήγηση άδειας απόσταξης, καθώς και οι αλλαγές στη διάθεση και διακίνηση του παραγόμενου από αυτούς προϊόντος  δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους μικρούς παραγωγούς.

Άμεσα θα συζητηθεί το θέμα στην Επιτροπή Αγροτικών Θεμάτων, θα υπάρξει και ενημέρωση του κόσμου τόσο στην Ιεράπετρα, όσο και στις Κοινότητες και στη Δ.Ε. Μακρύ Γιαλού, ενώ παράλληλα θα ενημερώσουμε την Περιφέρεια Κρήτης και το αρμόδιο Υπουργείο για τις δυσμενείς επιπτώσεις από την εφαρμογή της συγκεκριμένης εγκυκλίου, καθώς και για την ανάγκη εκσυγχρονισμού της υπάρχουσας νομοθεσίας.

Η στήριξη της Δημοτικής Αρχής στους παραδοσιακούς αποσταγματοποιούς της περιοχής μας που συνεχίζουν να διατηρούν ζωντανή την παράδοση είναι αδιαπραγμάτευτη και διαχρονική».