Κατολίσθηση στο Μακρύ Γιαλό

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Κατολίσθηση στο Μακρύ Γιαλό

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το  βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού,  προκάλεσε κατολίσθηση κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο,  με συνέπεια  ένας μεγάλος όγκος από βράχια και χώματα να καταλήξουν στον παραλιακό δρόμο που χρησιμοποιείται και ως χώρος στάθμευσης. Αμέσως κινητοποιήθηκε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου. Το σημείο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ.κ.  Νεκτάριο Παπαδάκη και Μάνο Τζώρτζη.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος ανέφερε: « Η πολυπόθητη βροχή προκάλεσε προβλήματα με κατολίσθηση στα δυτικά του αλιευτικού καταφυγίου Μακρύ Γιαλού. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ. Νεκτάριο Παπαδάκη, με μηχανήματα και προσωπικό της υπηρεσίας, απομακρύνθηκαν ο μεγαλύτερος όγκος από τα  βράχια και τα φερτά υλικά που παρασύρθηκαν από τη βροχή. Σε συνεργασία με την Αστυνομία έχει τοποθετηθεί προειδοποιητική σήμανση για την ασφάλεια των διερχόμενων και ο δρόμος παραμένει προσπελάσιμος. Ο Δήμος Ιεράπετρας, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου και την υπηρεσία πολιτικής προστασίας  παρεμβαίνει άμεσα για την αποκατάσταση του χώρου.  Καλούμε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι την τελική αποκατάσταση».