Κατολίσθηση στο Μακρύ Γιαλό

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

Κατολίσθηση στο Μακρύ Γιαλό

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το  βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού,  προκάλεσε κατολίσθηση κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο,  με συνέπεια  ένας μεγάλος όγκος από βράχια και χώματα να καταλήξουν στον παραλιακό δρόμο που χρησιμοποιείται και ως χώρος στάθμευσης. Αμέσως κινητοποιήθηκε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου. Το σημείο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ.κ.  Νεκτάριο Παπαδάκη και Μάνο Τζώρτζη.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος ανέφερε: « Η πολυπόθητη βροχή προκάλεσε προβλήματα με κατολίσθηση στα δυτικά του αλιευτικού καταφυγίου Μακρύ Γιαλού. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ. Νεκτάριο Παπαδάκη, με μηχανήματα και προσωπικό της υπηρεσίας, απομακρύνθηκαν ο μεγαλύτερος όγκος από τα  βράχια και τα φερτά υλικά που παρασύρθηκαν από τη βροχή. Σε συνεργασία με την Αστυνομία έχει τοποθετηθεί προειδοποιητική σήμανση για την ασφάλεια των διερχόμενων και ο δρόμος παραμένει προσπελάσιμος. Ο Δήμος Ιεράπετρας, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου και την υπηρεσία πολιτικής προστασίας  παρεμβαίνει άμεσα για την αποκατάσταση του χώρου.  Καλούμε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι την τελική αποκατάσταση».