ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σύσκεψη υπό την Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η  Διεύθυνση Ύδρευσης  Άρδευσης  Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώνει ότι λόγω σπασίματος στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές, από  Νέα Ανατολή, Στόμιο έως και την πόλη της Ιεράπετρας.   Συνεργείο της Υπηρεσίας εργάζεται στο σημείο για την αποκατάσταση της ζημιάς.  Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Ο […]

Τις υπηρεσίες τους προσέφεραν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας  19 Αμερικανοί φοιτητές Ιατρικών Επιστημών
«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους μας επισκέπτονται και γεμίζουν με χαρά και χαμόγελα το Δημαρχείο»,
Ο  Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης συναντήθηκε με  τον πρόεδρο Κωστή Πανταζή και μέλη του Δ.Σ. του Επιστημονικού Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών

ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι

                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Ιεράπετρας παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε άτομα ηλικιωμένα και  ΑΜΕΑ.  Ακολουθώντας τα μέτρα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α\Γ.Π.οικ.71342-ΦΕΚ 4899\Β\6-11-2020, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι διαμορφώνει ως εξής την παροχή υπηρεσιών του στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού εν μέσω πανδημίας και για όσο διαρκέσουν οι κρατικοί περιορισμοί:

  • Εκτελεί τις αναγκαίες νοσηλευτικές πράξεις (επείγουσες αιμοληψίες με εντολή γιατρού, αντιγριπικός εμβολιασμός, ενεσοθεραπείες, έκτακτες νοσηλευτικές πράξεις κ.τ.λ).
  • Εντείνει την κατ’ οίκον παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την διαμεσολάβηση για την συνταγογράφηση και αγορά φαρμάκων (σε άτομα χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον.)
  • Προβαίνει στην αγορά και προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και πληρωμής λογαριασμών.
  • Αναλαμβάνει τη διαμεσολάβηση με δημόσιες υπηρεσίες για υποθέσεις που αφορούν τους ωφελούμενους.
  • Παρέχει τηλεφωνική  ατομική και οικογενειακή στήριξη στις ευπαθείς ομάδες και τις οικογένειές τους.

   Οι κατ΄ οίκον επισκέψεις περιορίζονται  προκειμένου να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι  & ευπαθή άτομα από την διασπορά του covid 19 και τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας (ασφαλής απόσταση από τον εξυπηρετούμενο, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών κ.ο.κ ).

       Καλούμε όσους δημότες χρήζουν βοήθειας να καλούν στα τηλέφωνα 28420.27488 & 28420.24268 (Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 14:00) όπου το αίτημά τους θα καταγράφεται, θα αξιολογείται  και θα ικανοποιείται στο μέτρο του εφικτού.

                                                           Σακαδάκη Μπαχλιτζανάκη Μαρία

                                                         Πρόεδρος ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

                                                                    ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ