ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σύσκεψη υπό την Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η  Διεύθυνση Ύδρευσης  Άρδευσης  Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώνει ότι λόγω σπασίματος στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές, από  Νέα Ανατολή, Στόμιο έως και την πόλη της Ιεράπετρας.   Συνεργείο της Υπηρεσίας εργάζεται στο σημείο για την αποκατάσταση της ζημιάς.  Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Ο […]

Τις υπηρεσίες τους προσέφεραν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας  19 Αμερικανοί φοιτητές Ιατρικών Επιστημών
«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους μας επισκέπτονται και γεμίζουν με χαρά και χαμόγελα το Δημαρχείο»,
Ο  Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης συναντήθηκε με  τον πρόεδρο Κωστή Πανταζή και μέλη του Δ.Σ. του Επιστημονικού Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ιεράπετρα, 18.04.2022

 

Δελτίο Τύπου

 

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ –
ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΙΣΤΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Στο Γραφείο του υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, σε μία κατ΄ ιδίαν συζήτηση με επίκεντρο τα προβλήματα των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα, τα οικόπεδα του ΕΘΙΑΓΕ, τα μεγάλα έργα και τις χρηματοδοτήσεις που έχει ανάγκη ο Δήμος της Ιεράπετρας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κος Καλαντζάκης δήλωσε:

«Μέσα από τη σημερινή συζήτηση, μου δόθηκε η ευκαιρία να τονίσω στον Υπουργό κ. Γεωργαντά τη σπουδαιότητα που έχει για τον Δήμο της Ιεράπετρας ο πρωτογενής τομέας (αγρότες, αλιείς κτλ.).

Έκανα σαφές ότι μολονότι ο Δήμος της Ιεράπετρας, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία σε πολλούς τομείς, ωστόσο η πρωτογενής παραγωγή παραμένει βασικός πυλώνας της οικονομίας του.

Για το λόγο αυτό, ως Δημοτική Αρχή, μέσα από την εκπόνηση μελετών και την υποβολή προτάσεων, φροντίζουμε να μην αφήνουμε καμία πρόσκληση των Υπουργείων ανεκμετάλλευτη, πράγμα που φαίνεται άλλωστε από τα έργα τα οποία δημοπρατούμε και υλοποιούμε.

Για τα πολύ μεγάλα έργα που έχουν ανάγκη οι αγρότες της Ιεράπετρας όπως το Φράγμα στον Άγιο Ιωάννη (25.000.000), το αλιευτικό καταφύγιο της Γρα Λυγιάς (3.700.000€), τα συμπληρωματικά έργα του φράγματος των Μπραμιανών (65.000.000€.), η αγροτική οδοποιία (1.000.000€) κ.α. έχουμε ήδη ως Δημοτική Αρχή διενεργήσει τα μέγιστα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε διαρκώς τις Υπηρεσίες των Υπουργείων προκειμένου να ωριμάσουν οι μελέτες και να δημοπρατηθούν άμεσα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να καλύψουμε το χαμένο χρόνο της πανδημίας με την τάχιστη υλοποίηση των αναγκαίων έργων.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, για το ενδιαφέρον τους και για τη βοήθειά τους  για την ένταξη και τη χρηματοδότητση των παραπάνω έργων»