Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ & ΤΗΝ ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 22/05/2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής
19 Μαΐου, μια ιστορική και σημαντική μέρα για ολόκληρο τον Ελληνισμό απανταχού της γης.
Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό
Σας προσκαλούμε στις 21/5/2024, ημέρα Τρίτηκαι ώρα 13:30 σε τακτική συνεδρίαση της
Γνωστοποίηση εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ & ΤΗΝ ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ

                                                                                Ιεράπετρα, 02.04.2021

Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Γεώργιο Στρατάκο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην υπουργική απόφαση με αρ. 2243/333582 του Δεκεμβρίου που καθορίζει νέες απαιτήσεις και διαδικασίες για τη λειτουργία των θερμοκηπίων και για την αδειοδότηση και κατασκευή νέων θερμοκηπιακών καλλιεργειών. Τέθηκε επίσης το θέμα της ουσιαστικής οικονομικής ενίσχυσης των αγροτών που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19. Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα της παραχώρησης των οικοπέδων του ΕΘΙΑΓΕ στον Δήμο Ιεράπετρας.

Ο κ. Καλαντζάκης αναφερόμενος στη συνάντηση σχολίασε: «Είχαμε μια συζήτηση επί της ουσίας με τον κ. Στρατάκο για θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα του Δήμου Ιεράπετρας.

Υπήρξε άμεση η αντίδρασή μας στη νέα υπουργική απόφαση με την οποία ανατρέπονται όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις κατασκευές των θερμοκηπίων και τον εξοπλισμό τους.

Με βλέμμα πάντα στραμμένο στις ανάγκες των παραγωγών μας ζήτησα  από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Γεώργιο Στρατάκο

– Να δοθεί παράταση στην εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης και να γίνει επανεξέτασή της, ώστε να διευκολυνθούν οι αγρότες που θέλουν να επενδύσουν στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

– Επιπλέον ενίσχυση με επιδοτήσεις αντίστοιχες με τη ζημιά που έχει υποστεί ο κάθε τομέας παραγωγής λόγω της πανδημίας.

– Συνάντηση άμεσα με τον Υπουργό κ. Σπήλιο Λιβανό μαζί με τον πρόεδρο του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας προκειμένου να συζητήσουμε από κοινού τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής μας και να ζητήσουμε την ταχύτερη και επωφελή επίλυσή τους από την Κυβέρνηση.»