Παράταση εγγραφών σε Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

Παράταση εγγραφών σε Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Ο Δήμος Ιεράπετρας με χαρά σας ενημερώνει ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για εγγραφές και οι επανεγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μας για το έτος 2024-2025 παρατείνονται έως και την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 και ώρα 12:00.

Κατά τα άλλα ισχύει το από 30 Μαΐου 2024 δελτίο Τύπου μας.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες απαιτείται  οπωσδήποτε να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτησή τους στις παιδαγωγικές μας δομές ακόμα και αν σκοπεύουν να υποβάλλουν αντίστοιχη αίτηση μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ, όταν αυτό ανακοινωθεί από τον Φορέα υλοποίησής του (ΕΕΤΑΑ).

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων είναι μια απλή διαδικασία και  θα γίνει και εφέτος, όπως κάθε έτος τα τελευταία τρία έτη, αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω της ειδικής εφαρμογής PRESCHOOL WEB στον σύνδεσμο https://polierapetra.intellisoft.gr/

Όλα τα σχετικά, έγγραφα και δικαιολογητικά , κατευθυντήριες οδηγίες καθώς και ο οδηγός υποβολής της αίτησης θα είναι ορατά σε εσάς από τη στιγμή που θα εισέλθετε στην εν λόγω πλατφόρμα και ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα βρείτε εκεί.

Υποχρεωτικό είναι να συμπληρωθούν τα στοιχεία και των δύο γονέων για τις πλήρεις οικογένειες και του ενός για τις μονογονεϊκές. Ελλιπείς αιτήσεις δε θα είναι δυνατόν να αξιολογηθούν.

Τα νήπια προκειμένου να εγγραφούν στις Δομές πρέπει να έχουν συμπληρώσει τα 2,5 χρόνια μέχρι την 31/08/2024 και μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Αντιστοίχως, τα βρέφη προκειμένου να εγγραφούν στις Δομές πρέπει να έχουν συμπληρώσει τους 8 μήνες μέχρι και την 31/08/2024.

Οι γονείς των παιδιών που έχουν γεννηθεί το 2020 πρέπει να απευθυνθούν σε Νηπιαγωγείο.

Οι αιτήσεις των εγγραφών μοριοδοτούνται και κατατάσσονται σε φθίνουσα κλίμακα. Τα  αποτελέσματα της κατάταξης και η τελική εγγραφή των παιδιών ανά Σταθμό θα ανακοινωθούν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των αιτούντων μέσω του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής – ΕΣΠΑ».

Σας συνιστούμε ένθερμα, να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε την ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αίτησης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και όχι μέσω κινητού τηλεφώνου ή tablet, καθώς στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί σφάλματα και παραλείψεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Όλοι οι σύγχρονοι φυλλομετρητές, στην τελευταία τους έκδοση, υποστηρίζονται και είναι συμβατοί.

Για πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα περίοδο εγγραφών μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 28420 22200, εσωτ. 386 και ώρες από τις 8.30 μέχρι τις 14.30.

Μ.Ε.Δ.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΚΟΥΛΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ