ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 22/05/2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής
19 Μαΐου, μια ιστορική και σημαντική μέρα για ολόκληρο τον Ελληνισμό απανταχού της γης.
Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό
Σας προσκαλούμε στις 21/5/2024, ημέρα Τρίτηκαι ώρα 13:30 σε τακτική συνεδρίαση της
Γνωστοποίηση εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ιεράπετρα, 13.07.2022

 

Δελτίο Τύπου

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

 

Πραγματοποιήθηκε στην  αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η παρουσίαση των μελετών έργων ύδρευσης του Δήμου Ιεράπετρας από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας και τον αρμόδιο μελετητή υδραυλικών έργων, πολιτικό μηχανικό, κ. Μιχάλη Παρασκευόπουλο.

 

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν 8 μελέτες που αφορούν την ύδρευση της πόλης της Ιεράπετρας, του Μύρτου, του Στομίου, της Γρα Λυγιάς, της Νέας Ανατολής, της Βαϊνιάς, του Κεντριού και της παραλιακής ζώνης Σχινοκαψάλων και Ορεινού.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γεώργιος Ασπραδάκης, Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης και Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δημάρχου, κ. Εμμανουήλ Λουτσέτης, ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Γεώργιος Κοϊνάς, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μύρτου, Ανατολής, Σχινοκαψάλων και Ορεινού κ.κ. Αλέξανδρος Παντελάκης, Βασίλης Ζαχαρόπουλος, Μιχάλης Πιτροπάκης και Μανώλης Κουρμουλάκης, Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας.

 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης:

 

«Η Δημοτική Αρχή έθεσε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε στις άμεσες προτεραιότητές της την ταχεία εκπόνηση των απαραίτητων μελετών οι οποίες είναι προαπαιτούμενες για τη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων και την κατασκευή σοβαρών έργων υποδομής για τη βελτίωση της υδροδότησης της πόλης της Ιεράπετρας και των Κοινοτήτων, έργων των οποίων ο προϋπολογισμός  υπερβαίνει το ποσό των 15.000.000€.

 

Με υπευθυνότητα  και προγραμματισμό, όπως είχαμε υποσχεθεί στους συμπολίτες μας, εστιάζουμε στην επίτευξη του στόχου μας, στην ολοκλήρωση της αντικατάστασης του κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού ύδρευσης από τη Σαρακίνα ως την Ιεράπετρα, συνολικού μήκους 35,95km (μαζί με τα έργα επέκτασης).

 

Ήδη έχουμε προβεί στην πρώτη φάση που αφορούσε την αντικατάσταση του πιο προβληματικού τμήματος του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τον Μύρτο έως την περιοχή Σωπάτες, μήκους 6,3 km, ενώ  δημοπρατείται και η δεύτερη φάση  της αντικατάστασης του Αγωγού Μεταφοράς Νερού από το φρεάτιο πιεζόθραυσης Πολιανών έως τη διακλάδωση Μύρτου μήκους 4,9km και προϋπολογισμού 2.850.000€.

 

Μετά και την παρουσίαση των ανωτέρω μελετών προχωράμε στη χρηματοδότησή τους έχοντας ως στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη δημοπράτηση και υλοποίησή τους».