ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΡΥΘΜΟΥ ΚΑΙ  ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 22/05/2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής
19 Μαΐου, μια ιστορική και σημαντική μέρα για ολόκληρο τον Ελληνισμό απανταχού της γης.
Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό
Σας προσκαλούμε στις 21/5/2024, ημέρα Τρίτηκαι ώρα 13:30 σε τακτική συνεδρίαση της
Γνωστοποίηση εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΡΥΘΜΟΥ ΚΑΙ  ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α                                                Ιεράπετρα:10/02/2023

ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ                                             

(Κοινωνία – Πολιτισμός – Αλληλεγγύη)

Ταχ. Δ/νση: Δημοκρατίας 31 722 00 Ιεράπετρα

Τηλ:2842022200-24300

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΡΥΘΜΟΥ ΚΑΙ  ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Σε  συνέργεια με  το Πανεπιστήμιο  Κρήτης ( εργαστήρι Μουσικής Θεάτρου Κινηματογράφου του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής)

 

Ξεκινά στη  πόλη  μας  κύκλος σεμιναρίων διδασκαλίας ρυθμού και κρουστών από μουσικές παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου για το ακαδημαϊκό έτος 2023, που διοργανώνουν το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας, το  εργαστήρι Θεάτρου Κινηματογράφου Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και το εργαστήρι Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.    Στην Ιεράπετρα συνεργάζονται και  συμμετέχουν, το  τμήμα  παραδοσιακών  οργάνων  του  ωδείου της  πόλης  και  ο  σύλλογος  Φίλων  Θέατρου Ιεράπετρας.

Το πρόγραμμα «η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» υλοποιείται για πρώτη χρονιά στη  πόλη  μας, η συμμετοχή είναι δωρεάν και χορηγείται   βεβαίωση παρακολούθησης για κάθε νόμιμη χρήση από τη διοίκηση του ιδρύματος.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο ερευνητικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στην ανάγκη για διαρκή επιμόρφωση διευρύνοντας την ανάπτυξη και την προαγωγή της ρυθμικής ικανότητας και της μουσικής αντίληψης των συμμετεχόντων.

Είναι σεμινάριο  για  ενήλικες και απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να αναπτύξουν προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες μέσα από την διερεύνηση και τη διεύρυνση  της σχέσης τους με τον ρυθμό, τη μουσική και τα κρουστά. ( Εκπαιδευτικούς, Φοιτητές, Μουσικούς, Καλλιτέχνες, χωρίς να αποκλείει ενδιαφερόμενους από άλλες ειδικότητες)

Η συμμετοχή είναι  ΔΩΡΕΑΝ  με  τη  στήριξη του  ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας και  του  Δήμου της  Ιεράπετρας. Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη μουσική εμπειρία ή γνώση. Διατίθενται κρουστά μουσικά όργανα στον χώρο διεξαγωγής.

Τα σεμινάρια διεξάγονται σε εβδομαδιαία βάση δίωρης διάρκειας με ΣΤΑΘΕΡΗ μέρα την  Πέμπτη.                                                                                                Ο χώρος  διεξαγωγής  του  σεμιναρίου  θα  είναι  η  Αίθουσα  πολλαπλών χρήσεων  του  2ου  Δημοτικού  Σχολείου Ιεράπετρας .                                                 Η πρώτη συνάντηση είναι την Πέμπτη 23 Φλεβάρη  17:00 – 19:00.

Η ιδέα, ο σχεδιασμός και η επιμέλεια του προγράμματος ανήκει στον μουσικό Γιάννη Παπατζανή και υλοποιείται από πλειάδα διακεκριμένων καλλιτεχνών. Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Επίκουρος καθηγητής του τμήματος Φιλολογίας Εμμανουήλ Σειραγάκης. Συνεργάτης σε θέματα παιδαγωγικής ευθύνης είναι ο καθηγητής Ψυχολογίας Ηλίας Κουρκούτας.

Στο πρόγραμμα προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων / απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα: (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) https://forms.gle/rAKY1UwvhyfFCuQ8A  Αιτήσεις από  10-2-2023  έως  20-02-2023.

Πληροφορίες Κα Σοφία Τσαντηράκη  6932245205  απογεύματα

https://www.youtube.com/watch?v=3tz5e0TqamM&ab_channel=rhythm4edu

https://www.youtube.com/watch?v=l_vK5lnHDn8&ab_channel=rhythm4edu

 

 

Μανώλης Σειραγάκης                                            Μαρία  Σακαδάκη

Επίκουρος Καθηγητής Θεατρολογίας         Πρόεδρος ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης                  Ιεράπετρας