ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 22/05/2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής
19 Μαΐου, μια ιστορική και σημαντική μέρα για ολόκληρο τον Ελληνισμό απανταχού της γης.
Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό
Σας προσκαλούμε στις 21/5/2024, ημέρα Τρίτηκαι ώρα 13:30 σε τακτική συνεδρίαση της
Γνωστοποίηση εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024

ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ

ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ

Το ζήτημα των εργατών γης, αλλά και τα γενικότερα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, με τον Πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου, κ. Ιωάννη Γαϊτάνη, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου, κας Θεοδώρας Χριστοδούλου. Ο κος Γαϊτάνης ενημέρωσε διεξοδικά τον Δήμαρχο Ιεράπετρας για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του Συλλόγου αναφορικά με τo τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους εργάτες γης.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, στη συνέχεια, επεσήμανε τα εξής: «Η οικονομία του Δήμου Ιεράπετρας είναι άρρηκτα δεμένη με τον πρωτογενή τομέα. Η έλλειψη εργατών γης έχει ως συνέπεια ο αγροτο-κτηνοτροφικός κλάδος να βρίσκεται σε δυσμενή κατάσταση, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομία της περιοχής. Παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις τόσο στην αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στον νομό Λασιθίου, όσο και στις Ελληνικές Πρεσβείες ειδικά στο Πακιστάν και στην Ινδία.

Η αγροτική παραγωγή δεν μπορεί να περιμένει. Οι αγρότες μας δεν μπορούν να κάνουν άλλο υπομονή βλέποντας τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι και να οδηγούνται στην οικονομική καταστροφή και από την έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί ότι η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο έχει φτάσει σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο, οριακό σημείο.

Άμεσα, μαζί με τον κ. Γαϊτάνη θα επισκεφτούμε τα αρμόδια Υπουργεία. Στόχος μας είναι η επίλυση του προβλήματος της έλλειψης εργατών γης το συντομότερο δυνατόν».