Στην Αναπτυξιακή Λασιθίου Α.Ε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας. Στηρίζουμε κάθε διαδικασία που συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου της Ιεράπετρας.

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σύσκεψη υπό την Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η  Διεύθυνση Ύδρευσης  Άρδευσης  Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώνει ότι λόγω σπασίματος στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές, από  Νέα Ανατολή, Στόμιο έως και την πόλη της Ιεράπετρας.   Συνεργείο της Υπηρεσίας εργάζεται στο σημείο για την αποκατάσταση της ζημιάς.  Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Ο […]

Τις υπηρεσίες τους προσέφεραν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας  19 Αμερικανοί φοιτητές Ιατρικών Επιστημών
«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους μας επισκέπτονται και γεμίζουν με χαρά και χαμόγελα το Δημαρχείο»,
Ο  Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης συναντήθηκε με  τον πρόεδρο Κωστή Πανταζή και μέλη του Δ.Σ. του Επιστημονικού Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών

Στην Αναπτυξιακή Λασιθίου Α.Ε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας. Στηρίζουμε κάθε διαδικασία που συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου της Ιεράπετρας.

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αναπτυξιακής Λασιθίου Α.Ε. κ. Χαράλαμπο Αντωνακάκη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η  πορεία της εξέλιξης των έργων και των Προγραμμάτων που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή και αφορούν τον Δήμο Ιεράπετρας, καθώς επίσης και για την ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα  με τους επαγγελματίες αλιείς η οποία έχει ως  θέμα τα προβλήματα και τις απειλές στο παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον για την υλοποίηση του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία» που εντάσσεται στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER Ν. Λασιθίου.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε: « Όπως ενημερώθηκα από τον κ. Αντωνακάκη τα έργα που έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Λασιθίου στον Δήμο της Ιεράπετρας, όπως είναι η αποκατάσταση του πρώην δημοτικού σχολείου στο Καβούσι για να μετατραπεί σε χώρο ανάδειξης της πολιτιστικής  κληρονομιάς και η ανέγερση του κτιρίου του Πολιτιστικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Θρυπτής υλοποιούνται ομαλά και εντός χρονοδιαγράμματος. Αναφορικά με το έργο της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού στην Κοινότητα του Αγίου Στεφάνου στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού, ενός έργου του οποίου ο Δήμος Ιεράπετρας συνέταξε τη μελέτη, κατέθεσε την πρόταση, πέτυχε τη χρηματοδότησή του και προχώρησε στην υλοποίησή του, ενημέρωσα τον κ. Αντωνακάκη ότι έχει ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παράλληλα, στη συζήτηση τόνισα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραδοσιακοί αλιείς στο επάγγελμά τους, καθώς το κόστος συντήρησης του αλιευτικού σκάφους είναι υψηλό, οι  φόροι είναι δυσβάστακτοι, ενώ η μείωση της ζήτησης και ο πληθωρισμός επιτείνουν  το πρόβλημα. Συγχρόνως, οι αυξητικές τάσεις στους πληθυσμούς του λαγοκέφαλου και του λεοντόψαρου, των δύο κύριων ειδών ψαριών-εισβολέων, προκαλούν ζημιά στην παράκτια αλιεία και είναι κάτι για το οποίο πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα στήριξης προς τους επαγγελματίες και ελπίζω μέσα από το πρόγραμμα CLLD/LEADER να δοθεί λύση.

Ως μέλος της Αναπτυξιακής Λασιθίου η παρούσα Δημοτική Αρχή στηρίζει κάθε διαδικασία που συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου της Ιεράπετρας και του νομού Λασιθίου.

Ευχαριστώ τον Γενικό Διευθυντή, κ. Αντωνακάκη και τους Υπαλλήλους της Αναπτυξιακής Λασιθίου για την πολύ καλή συνεργασία».