ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 22/05/2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής
19 Μαΐου, μια ιστορική και σημαντική μέρα για ολόκληρο τον Ελληνισμό απανταχού της γης.
Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό
Σας προσκαλούμε στις 21/5/2024, ημέρα Τρίτηκαι ώρα 13:30 σε τακτική συνεδρίαση της
Γνωστοποίηση εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Ιεράπετρα, 02.04.2021

Δελτίο Τύπου

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Αμυρά και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εφαρμογή του διαχειριστικού σχεδίου για τη Νήσο Χρυσή και στο θέμα των αναρτημένων δασικών χαρτών του Δήμου Ιεράπετρας. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε λεπτομερώς τον Υφυπουργό για τη σωρεία λαθών που περιέχονται στους χάρτες τα οποία απαιτούν μεγάλη ταλαιπωρία των δημοτών για την αποκατάστασή τους και του μετέφερε την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για επανεξέταση των χαρτών.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Αμυράς ανέφερε στον Δήμαρχο Ιεράπετρας ότι Το ΥΠΕΝ μεριμνά έτσι ώστε να επιλυθούν με δίκαιο και οριστικό τρόπο όλα τα ζητήματα που ανέκυψαν στην Κρήτη με αφορμή την ανάρτηση των δασικών χαρτών, δεδομένου ότι αφορούν άλυτα ζητήματα δεκαετιών. Και όπως τόνισε ο Υφυπουργός: «Δεν πρόκειται να θιγούν δικαιώματα επιδοτήσεων, χρήσεων και ιδιοκτησιών».

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε:

«Από την πρώτη στιγμή που αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες εντοπίσαμε τα σφάλματα και αντιληφθήκαμε το γραφειοκρατικό και οικονομικό κόστος που εμπεριέχει η διαδικασία επίλυσής τους.

Το θέμα χρήζει άμεσης προσοχής και επίλυσης προκειμένου να αποφευχθεί περιττή ταλαιπωρία για τους δημότες και άσκοπες χρονοκαθυστερήσεις για έργα του Δήμου.

Ευχαριστώ τον Υφυπουργό κ. Αμυρά για τη συνάντηση και τη θετική του διάθεση τόσο για το αίτημά μας για επανεξέταση των δασικών χαρτών όσο και για την αποδοχή της πρόσκλησής μου να επισκεφτεί άμεσα το Δήμο Ιεράπετρας ώστε να συζητήσουμε επί τόπου τα θέματα του Δήμου που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.»