Συνάντηση για τον βιολογικό Μακρύ Γιαλού

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

Συνάντηση για τον βιολογικό Μακρύ Γιαλού

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

15-01-2024

Με τον ανάδοχο του  έργου του βιολογικού καθαρισμού Μακρύ Γιαλού, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, παρουσία της Γ.Γ. του Δήμου κας Μαρίας Φραντζεσκάκη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μάνου Τζώρτζη και υπηρεσιακών παραγόντων. Εξετάστηκε το πως θα αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν ανακύψει αναφορικά με την εκτέλεση του έργου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, «ο βιολογικός Μακρύ Γιαλού είναι ένα πολύ σημαντικό έργο. Ωστόσο παρουσιάζονται δυσκολίες στην εφαρμογή του καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί το Σχέδιο Πόλης, επομένως  χρειάζεται να γίνουν εργασίες σε ιδιωτικές περιουσίες. Έχει βέβαια προβλεφθεί  ότι τα ιδιωτικά αυτά ακίνητα θα γίνουν κοινόχρηστοι χώροι όμως μέχρι τότε, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών. Ο Μακρύ Γιαλός είναι μια τουριστική περιοχή και όπως αντιλαμβάνεται κανείς  ο χρόνος πιέζει προκειμένου μια σειρά εργασιών να γίνουν πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, για την αποφυγή ταλαιπωρίας δημοτών και επισκεπτών.  Επιπλέον δυσκολίες παρουσιάζονται λόγω του υπεδάφους που είναι βραχώδες και αυτό προκαλεί καθυστερήσεις. Ο εργολάβος ήδη έχει ζητήσει παράταση, σε κάθε περίπτωση όμως  εργασίες δεν θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι. Σε συνεργασία με τον ανάδοχο  και  τη Διαχειριστική  Αρχή που είναι αρμόδια για τη χρηματοδότηση του έργου, πιστεύουμε ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν ομαλά μέχρι την ολοκλήρωσή του», ανέφερε ο κ. Φραγκούλης.