Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο

Τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Ιεράπετρας τέθηκαν σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης με τον πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γ. Γαϊτάνη και τα μέλη του Δ.Σ., κ.κ.  Μ. Βιαννιτάκη  και Εμμ. Καββουσανάκη, παρουσία του Αντιδημάρχου αγροτικής ανάπτυξης  κ. Νεκτάριου Παπαδάκη.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα του  νερού άρδευσης  και τονίστηκε η αναγκαιότητα να προχωρήσει  με πιο γρήγορους ρυθμούς το έργο της προσαγωγού διώρυγας που θα εμπλουτίσει τον ταμιευτήρα του Φράγματος Μπραμιανών.  Αναφορά έγινε και στα συνοδά έργα του Φράγματος που απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, με τον κ. Δήμαρχο να δηλώνει ότι, «υπάρχουν κυβερνητικές δεσμεύσεις από δυο Υπουργούς ότι τα έργα θα ενταχθούν σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, όπως άλλωστε έκανε γνωστό σε δημόσια τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε το θέμα». Άλλα ζητήματα  που συζητήθηκαν ήταν η πορεία της καλλιεργητικής περιόδου, η έλλειψη εργατών γης και η ανάγκη προώθησης και ανάδειξης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγει η γεραπετρίτικη γη.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων: Είχαμε  μια εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας γύρω από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ισχυρότερος κλάδος της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας. Ως δημοτική αρχή  θα είμαστε κοντά στους παραγωγούς και τα προβλήματά τους αναγνωρίζοντας τον καθημερινό τους μόχθο και θα προσπαθήσουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας να τα επιλύσουμε σταδιακά. Παράλληλα θα ασκούνται πιέσεις και θα αναζητούνται χρηματοδοτήσεις  για τα μεγάλα έργα  που έχει ανάγκη ο τόπος».