Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Λασιθίου Αθ. Κατσαγκόλη

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Λασιθίου Αθ. Κατσαγκόλη

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13-2-2024

Με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου κ. Αθανάσιο Κατσαγκόλη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης. Έγινε μια χρήσιμη συζήτηση γύρω από τα θέματα που απασχολούν τα  Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Ιεράπετρας με ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου.

Επίσης ο κ. Κατσαγκόλης ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο για τα νεοϊδρυθέντα   Πειραματικά σχολεία που θα λειτουργήσουν στην Ιεράπετρα τη σχολική περίοδο 2024 – 2025. Πιο  συγκεκριμένα σε ότι αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως Πειραματικά σχολεία θα λειτουργήσουν το 3ο Γυμνάσιο και το 2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας. Επιπλέον ο κ. Κατσαγκόλης ενημέρωσε ότι  έχει γίνει πρόταση για ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) στον Δήμο Ιεράπετρας, μια σχολική δομή που έχει ανάγκη η περιοχή και το Λασίθι και θα βοηθήσει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες καθώς απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Ακόμη υπάρχει πρόταση για  ίδρυση και λειτουργία από το σχολικό έτος  2024-25 του Τομέα  Υγείας πρόνοιας και  ευεξίας και  του Τομέα Μηχανολογίας στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας.

Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Διευθυντή  Β΄βάθμιας εκπαίδευσης του Νομού για τη συνάντηση και εξέφρασε τη θέληση του να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια στήριξης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες του Δήμου.