Συνάντηση της αντιδημάρχου Ιεράπετρας Φ. Περακάκη με προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων για την ανάδειξη των χωριών

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

Συνάντηση της αντιδημάρχου Ιεράπετρας Φ. Περακάκη με προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων για την ανάδειξη των χωριών

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29/03/2024

Με θέμα την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων και  μονοπατιών των χωριών του Δήμου Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής  Φωτεινής Περακάκη με προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων.  

 Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η κα. Αντιδήμαρχος «σε μια προσπάθεια  να αναδείξουμε τα μονοπάτια και τις ομορφιές  στα χωριά του Δήμου μας,  πραγματοποιήσαμε τη συνάντηση με τους Προέδρους των Δημοτικών μας Κοινοτήτων. Κάθε χωριό μας έχει τα δικά του πολιτισμικά χαρακτηριστικά από την  Αρχαία Ελιά στο Καβούσι  μέχρι το φαράγγι των πεταλούδων στο Ορεινό, το φαράγγι της Σαρακίνας στους Μύθους, τις  απότομες χαράδρες στο Μεταξοχώρι που οδηγούν στο φαράγγι Ζωνάρι, μέχρι τον μινωικό οικισμό Μύρτου και τόσα άλλα. 

 Όλη αυτή  η προσπάθεια εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Νομού μας μετά από συνεργασία του Δήμου  με την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. Χαιρόμαστε που η πρωτοβουλία αυτή βρήκε τη  θετική ανταπόκριση των προέδρων και από κοινού θα ενεργήσουμε για το καλό των χωριών μας».