Συνάντηση Δημάρχων Νομού Λασιθίου

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2024
Δήλωση Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλη για το παραλιακό μέτωπο: «Μετά από  συντονισμένη
Σας προσκαλούμε, στις 29 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Πέμπτη 
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, στις  27 Φεβρουαρίου 2024

Συνάντηση Δημάρχων Νομού Λασιθίου

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5-2-2024

Τα  κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι του Νομού Λασιθίου ένωσαν τους Δημάρχους Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου, Σητείας, Οροπεδίου Λασιθίου, οι οποίοι   σε κοινή συνάντησή τους αποφάσισαν σε κλίμα ενότητας και καλής συνεργασίας  να συμπορευθούν για την αντιμετώπισή τους.

Στη συνάντηση που έγινε  στον φιλόξενο  Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι, Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης, Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργος Αθανασάκης.

Στη διάρκεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης ως κυρίαρχο θέμα τέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των Νοσοκομείων του Νομού με επαρκές  προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία τους και την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε επίσης  το οδικό δίκτυο με όλες τις πλευρές να επισημαίνουν την αναγκαιότητα  βελτίωσης και  αναβάθμισής του τόσο στις κεντρικές οδικές αρτηρίες ΒΟΑΚ – ΝΟΑΚ όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε ακόμη σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία των Δήμων  και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν  με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία, ευρύτερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των πολιτών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πνεύμα συνεργατικότητας  και ενότητας που υπήρχε στη συνάντηση και τη χρήσιμη συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Νομού Λασιθίου. «Μακριά από αντιπαλότητες και αγκυλώσεις του παρελθόντος,  να προχωρήσουμε μαζί σε ένα κοινό μέτωπο και να διεκδικήσουμε αυτά που αξίζουν στους Λασιθιώτες  και στις τοπικές μας κοινωνίες», τόνισε.