ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗ- ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ «ΝΗΣΟΣ ΧΡΥΣΗ» ΚΑΙ «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ»

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σύσκεψη υπό την Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η  Διεύθυνση Ύδρευσης  Άρδευσης  Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώνει ότι λόγω σπασίματος στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές, από  Νέα Ανατολή, Στόμιο έως και την πόλη της Ιεράπετρας.   Συνεργείο της Υπηρεσίας εργάζεται στο σημείο για την αποκατάσταση της ζημιάς.  Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Ο […]

Τις υπηρεσίες τους προσέφεραν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας  19 Αμερικανοί φοιτητές Ιατρικών Επιστημών
«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους μας επισκέπτονται και γεμίζουν με χαρά και χαμόγελα το Δημαρχείο»,
Ο  Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης συναντήθηκε με  τον πρόεδρο Κωστή Πανταζή και μέλη του Δ.Σ. του Επιστημονικού Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗ- ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ «ΝΗΣΟΣ ΧΡΥΣΗ» ΚΑΙ «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗ- ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ «ΝΗΣΟΣ ΧΡΥΣΗ» ΚΑΙ «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ»

 

Με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, κ. Ιωάννη Ανδρουλάκη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, παρουσία της Αντιδημάρχου, Προέδρου της Επιτροπής τουρισμού και μέλους της Επιτροπής για το διαχειριστικό σχέδιο στη νήσο Χρυσή, κας Μαρίας Ρουμελιωτάκη, του πρώην μέλους της Επιτροπής και Αντιδημάρχου, κ. Γεωργίου Ασπραδάκη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου, κας Θεοδώρας Χριστοδούλου, της Προϊσταμένης του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Λασιθίου, κας Μαρίας Λαβδάκη, της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Λασιθίου, κας Βέτας Μαργιούλα και του Πολιτικού Μηχανικού του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Π.Ε. Λασιθίου, κ. Νικόλαου Τζανίδη.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη νήσο Χρυσή, η ανάγκη ύπαρξης φύλαξης και ασφάλειας, η έλλειψη χρηματοδοτήσεων, η αίτηση ακύρωσης  από την πλευρά του Δήμου Ιεράπετρας, της με αριθμό 13033/164/11-03-2022 απόφασης της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τη νήσο Χρυσή για το έτος 2022» ήταν τα κύρια θέμα της συζήτησης. Παράλληλα, ο κος Ανδρουλάκης ενημερώθηκε διεξοδικά για όλες τις κινήσεις και τις ενέργειες που έχει κάνει τόσο η παρούσα Δημοτική Αρχή, όσο και οι προηγούμενες, αναφορικά με τη νήσο Χρυσή τα τελευταία χρόνια, καθώς επίσης και για τα έγγραφα που έχει αποστείλει ο Δήμος Ιεράπετρας προς τη Διεύθυνση Δασών του νομού Λασιθίου και τη Διοικήτρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κας Μαρίας Κοζυράκη, σχετικά με την υλοποίηση δράσεων που έχει αναλάβει ο Δήμος Ιεράπετρας βάσει της με αρίθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΦΠΒ/79116/2511/25-0802021 Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών –Περιβάλλοντος και Ενέργειας και για τις οποίες απαιτούνται περαιτέρω διευκρινίσεις από τους αρμόδιους, έγγραφα τα οποία παραμένουν αναπάντητα από τον Νοέμβριο του 2021.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας επεσήμανε τα εξής: «Για την παρούσα Δημοτική Αρχή το ζήτημα της νήσου Χρυσής δεν έχει κλείσει και παραμένει υψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας. Έχουμε καθήκον να αφουγκραστούμε τη γνώμη των συμπολιτών μας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, λέμε ΝΑΙ στη φύλαξη, ΝΑΙ στην προστασία της νήσου Χρυσής και ΝΑΙ στα έργα που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν πάνω σε αυτή, δίχως, όμως, να υπάρχει απαγόρευση της επισκεψιμότητας σε αυτή.

Παράλληλα, συζητήσαμε με τον κ. Ανδρουλάκη και τους συνεργάτες του και το θέμα της περαιτέρω τουριστικής προβολής του Δήμου της Ιεράπετρας με την ανάδειξη της μοναδικότητάς του σε όσο το δυνατόν περισσότερους δυνητικούς επισκέπτες, χρησιμοποιώντας με τον πλέον κατάλληλο τρόπο όλα τα εργαλεία που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία αναδεικνύοντας τον πλούτο και τη μοναδικότητα της περιοχής».