Συνεδρίαση τοπικού συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας Δήμου Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι κατά τις ημέρες του  καύσωνα και για την προστασία των αστέγων
Από τη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας, παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας ανακοινώνετα

ΚΥΡΒΕΙΑ 2024 – ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 1.ΜΥΡΤΟΣ Αυλή Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Ρεσιτάλ κιθάρας  με  τον διαπρεπή κιθαρίστα  ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗ Έναρξη: 9:30 μ.μ Είσοδος: Ελεύθερη Οργάνωση : Πολιτιστική Επιτροπή Μύρτου 2.ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ (ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΑΡΧΕΙΩΝ) ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 142 ΤΗΛ. 2813 013 218 – 6932 858624 Facebook – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ www.theatrikiskini.gr Email: […]

Με εξαιρετική επιτυχία και με την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  «Πόντος – Κρήτη,
Με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Νομού Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού,  είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Συνεδρίαση τοπικού συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας Δήμου Ιεράπετρας

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10/4/2024

Συνεδρίασε στις 9 Απριλίου 2024 το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Εμμανουήλ Φραγκούλης ως πρόεδρος, ο  Διοικητής της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας  Καλιοντζής  Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Τζώρτζης Εμμανουήλ, ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης Άρδευσης Αποχέτευσης και Αγροτικής Οδοποιίας Κουγιουμουτζάκης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γεώργιος Χατζάκης, ο  Αναπληρωτής Προϊστάμενος  Τμήματος Π.Π. Π.Ε. Λασιθίου  Βδοκάκης Μάριος, ο Υποδιοικητής Α.Τ. Ιεράπετρας  Τζουμάκας Νικόλαος, o  εκπρόσωπος του  Λιμεναρχείου Ιεράπετρας Ελιώτης Αλέξανδρος, η εκπρόσωπος από τη Δ/νση   Δασών Λασιθίου Μαρία Καραλάκη, ο Προϊστάμενος  της  Δημοτικής  Αστυνομίας Γαϊτανάκης Ιωάννης καθώς επίσης, ο Υπεύθυνος Καταστήματος  ΔΕΔΔΗΕ Ιεράπετρας Ηγουμενάκης Δημήτρης,  εκπρόσωποι του  Ενιαίου  Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, εκπρόσωπος  του Π.Τ. Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλλών, της Λέσχης Τετρακίνησης 4χ4, της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Αγίου Ιωάννη και της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης. Τη συζήτηση συντόνισε η Αναπλ/τρια Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Ελένη Κασωτάκη.

Στην εισήγησή τους ο Δήμαρχος και ο Διοικητής της Π.Υ., ευχαρίστησαν όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους φορείς που  συνέδραμαν στην κατάσβεση της πρόσφατης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Μαύρο Κόλυμπο και τόνισαν τη σημαντική βοήθεια που προσέφεραν οι εθελοντές και οι πολίτες. Εν συνεχεία έγινε εκτεταμένη και διαλογική συζήτηση για την ετοιμότητα και το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου που  αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Απριλίου εν αναμονή της έκδοσης του σχετικού ΦΕΚ.

Βασικά  σημεία της συζήτησης ήταν η  υποστελέχωση των υπηρεσιών και οι περιορισμένοι πόροι που δίνονται για την πολιτική προστασία. Αναφέρθηκε ακόμη ότι θα πρέπει να αναζητηθεί τρόπος ενίσχυσης των εθελοντών που με ίδια μέσα και πόρους προσφέρουν σημαντικό έργο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ακόμη  επισημάνθηκε ότι κάθε πολίτης οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός κατά το άναμμα της φωτιάς στην ύπαιθρο και να τηρεί τα προβλεπόμενα μέτρα. Τονίστηκε επίσης η υποχρέωση των ιδιωτών να  καθαρίσουν  άμεσα τις ιδιοκτησίες τους σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία. Κλείνοντας η συζήτηση τονίστηκε  ότι το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι δύσκολο λόγων των καιρικών συνθηκών και της παρατεταμένης ανομβρίας, απαιτείται αυξημένη ετοιμότητα από όλους,  μεγάλη προσοχή από τους πολίτες και πως με την καλή συνεργασία όλων θα αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα τυχόν προκύψουν.