Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψηφίστηκαν κατά την ειδική, τακτική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, ο Προϋπολογισμός  και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του Δήμου για το 2024, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών  Υπηρεσιών. Εισηγητής ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών –  Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Χατζάκης. Αναλυτικά στοιχεία παρουσιάστηκαν από την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

Ο προϋπολογισμός συντάχθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με βάση τα στοιχεία του οικονομικού έτους 2022 και έως τον Οκτώβριο  του 2023. Με ενσωματωμένους τους προϋπολογισμούς των Ν.Π.Δ.Δ.  «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α» και «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» του Δήμου Ιεράπετρας, τα οποία καταργήθηκαν. Ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος, με συνολικό διαμορφωμένο ποσό 49.036.69,80 ευρώ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, έως το τέλος του 2024 οι δήμοι και τα νομικά πρόσωπα υποχρεούνται να επανελέγξουν τις παραδοχές με βάση τις οποίες κατήρτισαν τον προϋπολογισμό του 2023 και να προχωρήσουν σε αναμόρφωσή του, λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά οικονομικά αποτελέσματα και μεγέθη τους, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί έως την 31/12/2023, προκειμένου αυτός να καταστεί ρεαλιστικός. Ο προϋπολογισμός και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του Δήμου (στοχοθεσία) για το 2024, ψηφίστηκαν ομόφωνα. Ακολούθησε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με 36 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Των συνεδριάσεων προηγήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας με τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλου και του Ιερού Κλήρου. Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καλές συνεδριάσεις και καλές αποφάσεις,  μια καρποφόρα χρονιά, με υγεία και εξέφρασε τη διάθεση της Τοπικής Εκκλησίας για συνεργασία στο πλαίσιο  των διακριτών ρόλων των δυο μερών.  Ο Δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης ευχήθηκε με τη σειρά του για μια καλή και δημιουργική χρονιά.  Ευχαρίστησε  τον Μητροπολίτη τονίζοντας πως ως Δημοτική Αρχή επιθυμούν τη συνεργασία με την Εκκλησία αφού εξάλλου ο στόχος είναι κοινός, να πάει ο Δήμος Ιεράπετρας ακόμη πιο μπροστά.