ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σύσκεψη υπό την Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η  Διεύθυνση Ύδρευσης  Άρδευσης  Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώνει ότι λόγω σπασίματος στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές, από  Νέα Ανατολή, Στόμιο έως και την πόλη της Ιεράπετρας.   Συνεργείο της Υπηρεσίας εργάζεται στο σημείο για την αποκατάσταση της ζημιάς.  Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Ο […]

Τις υπηρεσίες τους προσέφεραν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας  19 Αμερικανοί φοιτητές Ιατρικών Επιστημών
«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους μας επισκέπτονται και γεμίζουν με χαρά και χαμόγελα το Δημαρχείο»,
Ο  Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης συναντήθηκε με  τον πρόεδρο Κωστή Πανταζή και μέλη του Δ.Σ. του Επιστημονικού Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ

Σύσκεψη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριο Παπαδάκη και τον Αντιδήμαρχο Μακρύ Γιαλού, κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκη, παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας Αγίου Ιωάννου, κ. Εμμανουήλ Κυδωνάκη και της Πρώην Προέδρου της Κοινότητας και Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, κας Μαρίας Σακαδάκη στα Γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού. Η συνάντηση έλαβε χώρα, ύστερα από επιτόπια αυτοψία του Δημάρχου στην περιοχή της Αγιάς Φωτιάς και συγκεκριμένα στο σημείο όπου τα ξημερώματα της Κυριακής προκλήθηκε κατολίσθηση οδηγώντας στο θάνατο τη νεαρή γυναίκα. Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας επισκεπτόταν την περιοχή και ενημερωνόταν άμεσα για όλες τις ενέργειες που γινόντουσαν από τις Υπηρεσίες από τη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό.

Όπως τόνισε ο κος Καλαντζάκης: «Η αποκόλληση του συγκεκριμένου βράχου με τα τραγικά του αποτελέσματα ήταν ένα αναπάντεχο για όλους μας γεγονός. Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν περίμενε να γίνει κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο σημείο. Αντιθέτως, όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση τόσο ως Δήμαρχος στον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού, όσο και ως Δήμαρχος Ιεράπετρας οι αρμόδιες Υπηρεσίες δίνουν βάρος στον απέναντι βράχο, στο βράχο της περιοχής Πύργου της Κοινότητας του Αγίου Ιωάννου, για τον οποίο και όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποστείλει πολλάκις σχετικά έγγραφα στις Υπηρεσίες που έχουν αρμοδιότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι κάτω από το συγκεκριμένο σημείο τοποθετήθηκε βραχοπαγίδα, ώστε να προστατευτούν οι περιπατητές και τα οχήματα από κατολισθήσεις βράχων.

Το τραγικό αυτό συμβάν δεν πρέπει φυσικά να ταυτίζεται με την οικοδομική δραστηριότητα και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Αγιάς Φωτιάς.

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για εξεύρεση λύσεων πέρα από την περιοχή της Αγιάς Φωτιάς και σε  άλλες περιοχές του Δήμου της Ιεράπετρας που κρίνονται αναγκαίες άμεσες παρεμβάσεις οι οποίες είναι καταγεγραμμένες και έχουν ενημερωθεί οι Υπηρεσίες που έχουν αρμοδιότητα, όπως είναι για παράδειγμα η ανάγκη συντηρήσεων στα οδοστρώματα που έχουν υποστεί καθιζήσεις, η αναγκαιότητα τοποθέτησης μπαρών προστασίας, η βελτίωση του δρόμου «Μύρτος-Τέρτσα» κ.α., προκειμένου να μη θρηνήσουμε και σε αυτές τις περιπτώσεις θύματα.

Θέλω να ευχαριστήσω τις Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας και ιδιαίτερα την Πολιτική Προστασία που από την πρώτη στιγμή ήταν παρούσες στο τραγικό συμβάν, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία, τον Σύλλογο Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννου και όλους τους εθελοντές που έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν  τόσο για να απεγκλωβίσουν και να σώσουν την άτυχη γυναίκα, όσο και για να βοηθήσουν την οικογένειά της».