Τηλεδιάσκεψη Δημάρχου Ιεράπετρας με τον πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ με πρωτοβουλία και παρουσία του αντιδημάρχου Α. Σκουλούδη

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση, την 24η Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία με
Από το Δήμο Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι για τη διευκόλυνση των υποψηφίων ευρωβουλευτών
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024
Η Επιτροπή Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας πραγματοποίησε την

Τηλεδιάσκεψη Δημάρχου Ιεράπετρας με τον πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ με πρωτοβουλία και παρουσία του αντιδημάρχου Α. Σκουλούδη

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13/3/2024

Μια πρώτη επαφή μέσω τηλεδιάσκεψης με τον πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης (ΕΛΜΕΠΑ) κ. Νίκο Κατσαράκη είχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης με πρωτοβουλία και παρουσία του αντιδημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Ανδρέα Σκουλούδη.

Ο κ. Πρύτανης ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση  επισημαίνοντας  ότι διαφαίνεται το επόμενο διάστημα να γίνουν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων, πανελλαδικά. Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην προσπάθεια που έγινε για να λειτουργήσει τμήμα του ΕΛΜΕΠΑ στην Ιεράπετρα η οποία για διάφορους λόγους δεν ευδοκίμησε εκτιμώντας ότι με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, το μέλλον για τα 6 υπό αναστολή τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ,  μεταξύ αυτών και της Ιεράπετρας, δεν είναι τόσο ευοίωνο.

Εξετάστηκαν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ιεράπετρας  και ΕΛΜΕΠΑ μέσω της λειτουργίας θερινών σχολείων  στην Ιεράπετρα σε  συνεργασία με Τμήματα του Πανεπιστημίου, με αντικείμενο εκπαίδευσης γύρω από τη γεωπονία, τον τουρισμό, τη διοίκηση επιχειρήσεων. Επίσης θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν  επιμορφωτικά σεμινάρια ή ακόμα και σύντομα προγράμματα σπουδών, μικροδιαπιστευτήρια όπως ονομάζονται, τα οποία δίνουν πιστωτικές μονάδες σε όσους τα παρακολουθούν για να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Στα παραπάνω θα μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές από το εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών «Αθηνά». 

Τη συζήτηση απασχόλησαν και άλλα θέματα όπως το κτίριο του ΟΑΕΔ που έχει παραχωρηθεί στο ΕΛΜΕΠΑ καθώς και η δυνατότητα αξιοποίησης εγκαταστάσεων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ για προγράμματα εκπαίδευσης προς όφελος  της τοπικής κοινωνίας και δραστηριότητας.

Η συζήτηση, που έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, ολοκληρώθηκε με τις δυο πλευρές να εκφράζουν τη διάθεση για συνεργασία μέσω της υπογραφής ενός «Συμφώνου Συνεργασίας»  το οποίο θα προκύψει μέσα από τις επαφές που θα προγραμματιστούν το προσεχές διάστημα.