ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σύσκεψη υπό την Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η  Διεύθυνση Ύδρευσης  Άρδευσης  Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώνει ότι λόγω σπασίματος στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές, από  Νέα Ανατολή, Στόμιο έως και την πόλη της Ιεράπετρας.   Συνεργείο της Υπηρεσίας εργάζεται στο σημείο για την αποκατάσταση της ζημιάς.  Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Ο […]

Τις υπηρεσίες τους προσέφεραν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας  19 Αμερικανοί φοιτητές Ιατρικών Επιστημών
«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους μας επισκέπτονται και γεμίζουν με χαρά και χαμόγελα το Δημαρχείο»,
Ο  Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης συναντήθηκε με  τον πρόεδρο Κωστή Πανταζή και μέλη του Δ.Σ. του Επιστημονικού Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ

Ιεράπετρα, 11.05.2022

 

Δελτίο Τύπου

 

ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗΣ: «ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ» –

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΟ ΧΡΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 

 

Συνεδριάζοντας η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας στις 03/05 υπό τις εξελίξεις των τελευταίων γεγονότων που αφορούν τη Νήσο Χρυσή σχετικά με την απαγόρευση της επισκεψιμότητάς της, αποφάσισε ο Δήμος Ιεράπετρας να ασκήσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας της με αριθμ.13033/164 απόφασης της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

 

Η  Νομική Υπηρεσία του Δήμου ενεργώντας σύμφωνα με την ανωτέρω εντολή κατέθεσε αυθημερόν  ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας α) κατά του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και κατά β) κατά της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, αίτηση ακύρωσης της με αριθμό 13033/164/11-03-2022 απόφασης της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τη νήσο Χρυσή για το έτος 2022» (ΦΕΚ Β 1414/24-03-2022).

 

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τονίζοντας τη σπουδαιότητα του θέματος για όλη την τοπική κοινωνία δήλωσε:

 

«Όπως έχουμε πολλάκις επαναλάβει δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την επιτροπή. Το πρόβλημά μας εστιάζεται μόνο στην συγκεκριμένη απόφασή που απαγορεύει την επισκεψιμότητα της Νήσου. Δεν θέλουμε να διαφωνήσουμε με τους επιστήμονες αλλά σε καμία περίπτωση δε θα αποδεχτούμε την απόφασή που υπογράφεται από την κα. Κοζυράκη και γι’ αυτό προβήκαμε σε αίτηση ακύρωσής της μέσω της δικαστικής οδού.

 

Με την απόφαση της Διοικήτριας θίγεται βίαια το τουριστικό μας προϊόν και βάλλεται όλη η τουριστική μας ανάπτυξη η οποία τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς και αξιοσημείωτα.

 

Στον αγώνα μας για τη φύλαξη και προστασία του Νησιού χωρίς να αποκλείεται όμως η δυνατότητα επίσκεψής του, συμπορευόμαστε με όλους τους φορείς και τους Συλλόγους του Δήμου και με το σύνολο της κοινής γνώμης και δεν επηρεαζόμαστε από μεμονωμένες φωνές. Ως Δημοτική Αρχή παρακολουθούμε πως εξελίσσονται οι ενέργειες και οι αποφάσεις και κρατάμε συνεχώς ενημερωμένα τα αρμόδια Υπουργεία επί του θέματος.

 

Ένα είναι σίγουρο. Ότι το θέμα της Χρυσής δεν έχει κλείσει και ούτε θα κλείσει μέχρι να λυθεί.

 

Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα υιοθετηθεί η απόφασή μας και θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

 

Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει κι εμείς να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση και τις άμεσες ενέργειές και κινήσεις μας για να στηρίξουμε το συμφέρον της Ιεράπετρας και των δημοτών μας.»