Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ιεράπετρας και ” Το Χαμόγελο του Παιδιού”

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση, την 24η Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία με
Από το Δήμο Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι για τη διευκόλυνση των υποψηφίων ευρωβουλευτών
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024
Η Επιτροπή Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας πραγματοποίησε την

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ιεράπετρας και ” Το Χαμόγελο του Παιδιού”

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19/3/2024

Υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ιεράπετρας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Δήμο Ιεράπετρας  υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και ο Δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης. Από την πλευρά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετείχαν η Συντονίστρια των Κέντρων Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Κρήτης κα. Χρυσή Μπομποδάκη και η Κοινωνική Λειτουργός κα. Ανουσάκη Δέσποινα.

Οι δυο πλευρές αποφάσισαν να  υλοποιηθούν  δράσεις αξιοποιώντας την  τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών υπό το θεσμικό και συντονιστικό ρόλο του Δήμου Ιεράπετρας. Μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας δύναται να αναπτυχθούν δράσεις, στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών βίας (σωματική, σεξουαλική & ψυχολογική κακοποίηση, παραμέληση, bullying, παράνομη διακίνηση & εμπορία). Στον τομέα της πρόληψης περιστατικών εξαφάνισης παιδιών καθώς και της αντιμετώπισης περιστατικών εξαφάνισης παιδιών καθώς και ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο (νοητική στέρηση, ψυχολογικά προβλήματα κ.λ.π., αγνοούνται ύστερα από ατυχήματα και φυσικές καταστροφές, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή/και είναι απαραίτητη η λήψη φαρμακευτικής αγωγής). Στον τομέα της πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας, που αντιμετωπίζουν τα παιδιά. Στον τομέα της υποστήριξης οικογενειών, που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας. Θα πργραμματιστούν επίσης δράσεις και παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης μέσω του κινητού εργαστηρίου “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του  εξήρε την προσπάθεια που κάνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αναφέρθηκε στο όραμα του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου που έγινε πραγματικότητα και τόνισε ότι ως Δήμος θα συμβάλλουν στη συνέχιση του σημαντικού έργου που επιτελείται. Επεσήμανε δε ότι οι κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες συμπληρώνονται σε μεγάλο βαθμό από την προσπάθεια και προσφορά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».