Φράγμα Μπραμιανών – Δήλωση Δημάρχου Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης σας προσκαλεί
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,  δέκα τεσσάρων (14) ατόμων,

ΘΕΜΑ:  «Πρόσκληση σε Δ.Σ.» Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 25η  Ιουλίου 2024,  ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, 1Ος όροφος, επί της οδού Δημοκρατίας 31  με θέματα:                                                 

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Σας προσκαλούμε στις 23/07/2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ιεράπετραςπου θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 (Γραφείου Δημάρχου) στον 3ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα: 1 Διαγραφή τελών άρδευσης, λόγω λανθασμένων χρεώσεων της υπηρεσίας.(Εισηγητής: […]

Φράγμα Μπραμιανών – Δήλωση Δημάρχου Ιεράπετρας

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πλήρη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Εμμανουήλ Φραγκούλης για την  ένταξη των συμπληρωματικών έργων του φράγματος Μπραμιανών στο ΕΣΠΑ η οποία εγκρίθηκε από  το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και  Οικονομικών.  

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του τόνισε: Πρόκειται για πολύ  σημαντικά  έργα για την ενίσχυση του Φράγματος Μπραμιανών και  η υλοποίησή τους  αναμένεται να ξεκινήσει   εντός του 2024, αφού  υπογραφεί η σχετική σύμβαση και  οριστεί ο ανάδοχος του έργου.

Η Ιεράπετρα είναι μια ξηροθερμική περιοχή και έχει ανάγκη από αρδευτικά έργα που θα συμβάλουν στην εξασφάλιση νερού για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών των παραγωγών μας που τροφοδοτούν την εγχώρια αγορά και αγορές του εξωτερικού με αρίστης ποιότητας αγροτικά προϊόντα.

Η απένταξη των συνοδών έργων  από το Ταμείο Ανάκαμψης είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία στην αγροτική Ιεράπετρα  και η αναγκαιότητά τους  είχε επισημανθεί από τότε που αναλάβαμε ως νέα Δημοτική Αρχή. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεχή επικοινωνία με τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη τον οποίο και ευχαριστούμε και με συναντήσεις στα αρμόδια Υπουργεία διεκδικήσαμε την υλοποίησή τους αναζητώντας εναλλακτικά χρηματοδοτικά εργαλεία.  Πλέον με την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ τα έργα μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης με στόχο να  ενισχυθεί  το Φράγμα Μπραμιανών και παράλληλα να θωρακιστεί η αντιπλημμυρική προστασία Ιεράπετρας – Γρα Λυγιάς.   Ευχαριστούμε τον   Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον  ειδικό γραμματέα Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης – Ταμείου Συνοχής κ. Γιώργο Ζερβό για την ανταπόκριση τους και πιστεύουμε οι επόμενες διαδικασίες να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς ώστε να επωφεληθούν οι αγρότες και ευρύτερα η Ιεράπετρα και ο Νομός Λασιθίου.