Φωτιά στο χωριό Μάλλες

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ενημερώνουμε του δημότες μας ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2229/12-4-2024 τ Β΄
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της

Φωτιά στο χωριό Μάλλες

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης με αφορμή τη φωτιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι κοντά στο χωριό Μάλλες, από την οποία κινδύνευσε προς στιγμήν η Ιερά Μονή Παναγίας  Εξακουστής, δήλωσε: “Αποφύγαμε τα χειρότερα χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας  πολιτικής προστασίας του Δήμου, των κατοίκων της περιοχής και πολλών εθελοντών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέδραμαν. Προσωπικά, μαζί με αντιδημάρχους, μεταξύ αυτών ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος σε θέματα  πολιτικής προστασίας, την προϊσταμένη πολιτικής προστασίας του Δήμου, καθώς και δημοτικούς συμβούλους,  βρεθήκαμε στο σημείο. Ως Δήμος προκειμένου να  συνδράμουμε στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής διαθέσαμε υδροφόρα και άλλα οχήματα. Με αφορμή το περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί δυσάρεστα θα πρέπει να τονίσουμε ότι βρισκόμαστε έναν περίπου μήνα πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και θα πρέπει να είμαστε σε αυξημένη επιφυλακή όταν ανάβουμε φωτιά στην ύπαιθρο και να τηρούμε αυστηρά, τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται. Οι καιρικές συνθήκες με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τελευταία, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ανομβρία δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης. Ας προσέχουμε όλοι ώστε να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον, τις περιουσίες  και πάνω από όλα να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές”, τόνισε ο Δήμαρχος.