ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 1.000.000€ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΜΗΚΟΥΣ 16 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΓΔΟΧΙΩΝ, ΜΥΡΤΟΥ, ΚΑΒΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ Δ.Ε. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΒΑΪΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ)

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σύσκεψη υπό την Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η  Διεύθυνση Ύδρευσης  Άρδευσης  Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώνει ότι λόγω σπασίματος στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές, από  Νέα Ανατολή, Στόμιο έως και την πόλη της Ιεράπετρας.   Συνεργείο της Υπηρεσίας εργάζεται στο σημείο για την αποκατάσταση της ζημιάς.  Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Ο […]

Τις υπηρεσίες τους προσέφεραν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας  19 Αμερικανοί φοιτητές Ιατρικών Επιστημών
«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους μας επισκέπτονται και γεμίζουν με χαρά και χαμόγελα το Δημαρχείο»,
Ο  Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης συναντήθηκε με  τον πρόεδρο Κωστή Πανταζή και μέλη του Δ.Σ. του Επιστημονικού Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 1.000.000€ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΜΗΚΟΥΣ 16 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΓΔΟΧΙΩΝ, ΜΥΡΤΟΥ, ΚΑΒΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ Δ.Ε. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΒΑΪΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ)

Ιεράπετρα, 03.09.2022

 

Δελτίο Τύπου

 

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

 

1.000.000€ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΜΗΚΟΥΣ 16 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΓΔΟΧΙΩΝ, ΜΥΡΤΟΥ, ΚΑΒΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ Δ.Ε. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΒΑΪΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ)

 

Ύστερα από την κατάθεση σχετικού αιτήματος στις 18 Μαρτίου 2022 προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Δήμο της Ιεράπετρας και μετά από διαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, με τον Κυβερνητικό Βουλευτή και Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 1.000.000€ για την αγροτική Οδοποιία μήκους 16.306 μέτρων στις Κοινότητες Γδοχίων, Μύρτου, Καβουσίου, καθώς και στη Δημοτική Ενότητα Ιεράπετρας (περιοχές «Βαϊνιά» και «Κρεμαστά»).

 

Το συγκεκριμένο έργο έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ευρύτερη περιοχή, καθώς βελτιώνει την καθημερινότητα των κατοίκων και κυρίως των αγροτών,  προσφέροντας ευκολότερη πρόσβαση στα αγροτεμάχιά τους και διευκολύνοντας τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, ενώ συγχρόνως βελτιώνει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας και στηρίζει την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού-αγροτουρισμού.

 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας:

 

«Ο Δήμος της Ιεράπετρας έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας. Η αγροτική οδοποιία αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες, την οποία καθημερινά με τις Υπηρεσίες του Δήμου και σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων επιδιώκουμε με παρεμβάσεις και με έργα να συντηρούμε, να βελτιώνουμε και να επεκτείνουμε.

 

Για το σκοπό αυτό, καταγράφοντας τα προβλήματα που υπάρχουν καταθέσαμε ως Δημοτική Αρχή δύο ολοκληρωμένες προτάσεις: 1) στην πρόσκληση ΑΤ05 του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» πρόταση για έργα αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 1.445.600,00€, για την οποία περιμένουμε στο επόμενο διάστημα γνωμοδότηση του αρμόδιου Υπουργείου και 2) προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ύστερα από διαδοχικές επαφές που είχα τόσο με τον κ. Πλακιωτάκη, όσο με τον κ. Παπαγιαννίδη, στους οποίους μετέφερα την αναγκαιότητα του παραπάνω έργου για τον Δήμο μας, αξιολογήθηκε και εντάχθηκε η πρόταση μας στη Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» της Ε.Υ.Ε.Π.Α.Α.

 

Ευχαριστώ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντά και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη  Παπαγιαννίδη, καθώς και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Κυβερνητικό Βουλευτή, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, για την εξαιρετική συνεργασία που οδηγεί σε άλλη μια σημαντική χρηματοδότηση για τον Δήμο μας».