Aπάντηση προέδρου ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Χρύσας Χατζημαρκάκη στον Απόστολο Σερεμέτη

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σύσκεψη υπό την Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η  Διεύθυνση Ύδρευσης  Άρδευσης  Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώνει ότι λόγω σπασίματος στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές, από  Νέα Ανατολή, Στόμιο έως και την πόλη της Ιεράπετρας.   Συνεργείο της Υπηρεσίας εργάζεται στο σημείο για την αποκατάσταση της ζημιάς.  Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Ο […]

Τις υπηρεσίες τους προσέφεραν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας  19 Αμερικανοί φοιτητές Ιατρικών Επιστημών
«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους μας επισκέπτονται και γεμίζουν με χαρά και χαμόγελα το Δημαρχείο»,
Ο  Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης συναντήθηκε με  τον πρόεδρο Κωστή Πανταζή και μέλη του Δ.Σ. του Επιστημονικού Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών

Aπάντηση προέδρου ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Χρύσας Χατζημαρκάκη στον Απόστολο Σερεμέτη

Ιεράπετρα 22.11.2016

Δελτίο Τύπου

«Σας θυμίζουν τίποτα οι απευθείας αναθέσεις ύψους 47.430,94 ευρώ που ως επιχείρηση έχετε λάβει από τον Δήμο Ιεράπετρας … ;» απαντά η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, Χρύσα Χατζημαρκάκη στον Απόστολο Σερεμέτη

Αναλυτικά η απάντηση:

«κ. Σερεμέτη

[dropcap]Ε[/dropcap]πειδή από ό,τι φαίνεται σε όσα γράφετε αγνοείτε την πραγματικότητα και τις διαδικασίες, παραπληροφορώντας τους πολίτες, σας γνωρίζω τα κάτωθι:

Πρώτον, όσον αφορά την απόφαση που επικαλείστε, να σας ενημερώσω ότι βεβαίως και αναρτήθηκε στην Διαύγεια, ακολουθώντας μάλιστα όλες τις παρακάτω προβλεπόμενες διαδικασίες:

  1. Ανάρτηση της Τεχνικής Έκθεσης ως πρωτογενές αίτημα στο ΚΗΜΔΗΣ,
  2. Δημιουργία ανάληψης υποχρέωσης και έγκριση του πρωτογενούς αιτήματος στο ΚΗΜΔΗΣ,
  3. Δημιουργία αναλυτικής πρόσκλησης υποβολής προσφορών και ανάρτηση στο ΚΗΜΔΗΣ ορατή σε πανελλήνιο επίπεδο και έναρξη της υποβολής προσφορών έως την καταληκτική ημερομηνία.
  4. Κατακύρωση της προμήθειας την καταληκτική ημερομηνία στον επιχειρηματία ο οποίος  είχε  προσφορά σύμφωνη με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και είχε την χαμηλότερη τιμή.

Η Υπηρεσία μας ακολούθησε όλες τις παραπάνω διαδικασίες και η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, λαμβάνοντας ΑΔΑ:7Δ4ΞΟΛΖΖ-ΗΕΙ.

eikona

 

Επομένως όσα ισχυρίζεστε περί μη ανάρτησης δεν ευσταθούν.

Δεύτερον, οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ιεράπετρας, στελεχωμένοι με επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό, υποστηρίζουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ανάγκες εκατοντάδων οικογενειών του Δήμου μας, προσφέροντας τη δυνατότητα φιλοξενίας δεκάδων παιδιών σε ένα ασφαλές, δημιουργικό και κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Στοιχείο που αποδεικνύει την πρόοδο των δομών μας και την καθ’ όλα νόμιμη και ασφαλή λειτουργία τους είναι οι ωφελούμενοι που υποστηρίζουμε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας υποστηρίζει σήμερα ωφελούμενους του ΕΣΠΑ σε ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με τον μέσο όρο της χώρας και έχει τον  μεγαλύτερο μάλιστα αριθμό ωφελούμενων σε επίπεδο νομού.

Για την κάλυψη μάλιστα των αυξημένων αναγκών  των δομών μας προχωρήσαμε το προηγούμενο διάστημα στην πρόσληψη 9 νέων υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων, καλύπτοντας έτσι τις όποιες ανάγκες μας σε προσωπικό.

Τρίτον, οι 13 παιδικές εκδηλώσεις που μεταξύ άλλων  πραγματοποιήθηκαν στο παιδικό φεστιβάλ του Καλοκαιριού που για 2η συνεχή χρονιά διοργανώσαμε, βεβαίως και αποτελούν πρόοδο, αφού αποτέλεσαν αφορμή διασκέδασης και ψυχαγωγίας για δεκάδες παιδιά περιφερειακών περιοχών.

Πρόκειται μάλιστα για εκδηλώσεις που δεν είχαν καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΤΙ.Α, αφού υποστηρίχτηκαν από τον έναν από τους πέντε εργαζόμενους που με σύμβαση δίμηνης διάρκειας κάτω από νόμιμες διαδικασίες προσλάβαμε για την κάλυψη και τέτοιου είδους αναγκών.

Τέταρτον, η ιδιότητα κάποιου ως μέλος του Δ.Σ της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κ. Σερεμέτη δεν του στερεί το δικαίωμα βάσει νόμου να υποβάλλει αίτηση σε προκήρυξη και εφόσον πληροί τα απαιτούμενα προσόντα να προσληφθεί.

Μάλιστα η ύπαρξη εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α δεν απαγορεύεται, ούτε αποτελεί κάτι το παράνομο και μεμπτό. Σας θυμίζω ότι εξ αρχής στο Δ.Σ της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α υπήρχε ως μέλος  εκπρόσωπος των εργαζομένων της.

Πέμπτον, όσον αφορά τις απευθείας αναθέσεις που με τόσο ενδιαφέρον ψάχνετε, δημοσιοποιείτε και κατηγορείτε δεν έχω παρά να σας καλέσω να θυμηθείτε την περίοδο που εσείς ο ίδιος πήρατε απευθείας αναθέσεις από τον Δήμο Ιεράπετρας.

Σας θυμίζουν τίποτα οι  απευθείας αναθέσεις που ως επιχείρηση έχετε λάβει από τον Δήμο Ιεράπετρας κατά το χρονικό διάστημα 2011 -2015 συνολικού ύψους 47.430,94 ευρώ;

Σας θυμίζουν κάτι οι  απευθείας αναθέσεις που έχετε λάβει από την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή μεταξύ των ετών 2011 – 2013 συνολικού ύψους 7520,59 ευρώ;

Τις ξεχάσατε κ. Σερεμέτη; Μήπως σκοπίμως τις αγνοείτε ή θα επικαλεστείτε το μοναδικό αντιπρόσωπο τη στιγμή που δυνατότητα συμμετοχής έχουν επιχειρηματίες και αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα;

Τελικά σας ενδιαφέρει ο τρόπος διαχείρισης του δημόσιου χρήματος ή μήπως η δημιουργία εντυπώσεων και η παραπληροφόρηση των πολιτών για δικό σας προσωπικό, πολιτικό, κομματικό και κάθε άλλο σκοπό;

Σταματήστε επιτέλους την αβάσιμη προπαγανδιστική πολιτική  στην οποία κατ’ εξακολούθηση επιδίδεστε, δυσφημώντας το έργο και τις υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας και σεβαστείτε την λειτουργία των υπηρεσιών.

Καθαρός ουρανός, κ. Σερεμέτη αστραπές δεν φοβάται γι’ αυτό μην κουράζεστε άδικα».

Η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α      

Χρύσα Χατζημαρκάκη