ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη έξι (6) ατόμων ,  με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει δημότες και επισκέπτες ότι το Δημοτικό Κατάστημα στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού
Τις εκδηλώσεις μνήμης για την 81η  επέτειο του Ολοκαυτώματος και της καταστροφής των χωριών της Βιάννου
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 81η   επέτειο του ολοκαυτώματος των Δυτικών Χωριών της Ιεράπετρας
Aποτελέσματα ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ νερού ύδρευσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 81η   επέτειο του ολοκαυτώματος των Δυτικών Χωριών της Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε ανήμερα της εορτής του Τιμίου Σταυρού στο μνημείο ηρώων στην Τοπική  Κοινότητα Ρίζας. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον π. Γεώργιο  Σμυρνιωτάκη και εν συνεχεία έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο πεσόντων με τη συμμετοχή του π. Σάββα Λιναρδάκη και του π. Ελευθέριου Δαργάκη.

Ο  Δήμαρχος Ιεράπετρας Εμμανουήλ Φραγκούλης απευθύνοντας χαιρετισμό αναφέρθηκε στη θυσία των ηρώων  θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και την  καταστροφή των Δυτικών Χωριών, (Ρίζα, Γδόχια, Μουρνιές, Μύρτο, Μύθοι, Μάλλες, Χριστό, Παρσά) από τα γερμανικά στρατεύματα τα οποία παραβιάζοντας κάθε κανόνα σεβασμού και αξίας της ανθρωπότητας, επιδόθηκαν σε μαζικές εκτελέσεις, λεηλασίες, βανδαλισμούς.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης η Εκπρόσωπος της Βουλής και Βουλευτής Λασιθίου Κατερίνα Σπυριδάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Ιωάννης  Ανδρουλάκης και ο συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα  Αριστομένης Συγγελάκης.

Ακολούθησε  προσκλητήριο Νεκρών και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Ιεράπετρας Εμμανουήλ Φραγκούλη, την Εκπρόσωπο της Βουλής και Βουλευτή  Λασιθίου Κατερίνα Σπυριδάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Ιωάννη Ανδρουλάκη, τον εκπρόσωπο των Δυτικών Χωριών Δήμου Ιεράπετρας και πρόεδρο της Τ.Κ. Ρίζας Εμμανουήλ Αλεξάκη, τον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων και Διοικητή της Σχολής Έφεδρων Αξιωματικών Πεζικού, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Σπανουδάκη, τους εκπροσώπους από την 11η  Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (11η  ΜΣΕΠ) και  την Προκεχωρημένη Ναυτική  Βάση Κυριαμαδίου  (ΠΝΒ ΚΥΡΙΑΜΑΔΙΟΥ), τον Αντιδήμαρχο Βιάννου Εμμανουήλ Αγαπουλάκη, τον εκπρόσωπο  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου και Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας  Νικόλαο Τζουμάκα, το Λιμενάρχη Ιεράπετρας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Ιωάννη Παπαδάκη, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρίζας Εμμανουήλ Αλεξάκη, την εκπρόσωπο του ΚΚΕ Μαρία Κοτσιφάκη και τον εκπρόσωπο της  Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Ιωάννη Παρσωτάκη. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Ανδρέα Μιχελαράκη. Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν  ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρίζας Εμμανουήλ Ζερβουδάκης.

Παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης, Εμμανουήλ Τζώρτζης, Φωτεινή Περακάκη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαος Τζουμάκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Μπαχλιτζανάκης, η Γενική  Γραμματέας του Δήμου Μαρία Φραντζεσκάκη, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Γδοχίων Νικόλαος Σπυριδάκης,  Μύθων Νικόλαος Σιγανός  και Μουρνιών Εμμανουήλ Δαμασκηνάκης, ο σύμβουλος της τοπικής κοινότητας και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Μύρτου Μιχαήλ Παπαγεωργίου  κ.α.