Επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Ιεράπετρα

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Η Ιεράπετρα εντάχθηκε  πλέον και επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ναπολεόντειων Πόλεων ως το τεσσαρακοστό έβδομο
Σε λίγες μέρες θα χτυπήσει το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιεράπετρας
Το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση: "Καλήν Εσπέραν Αφεντάδες"
Συνεχίζονται οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ιεράπετρας

Ιδιαίτερης σημασίας η σημερινή μέρα για την Ιεράπετρα καθώς το απόγευμα, σε ειδική τελετή, υπογράφεται το πρωτόκολλο ένταξης της πόλης, στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ναπολεόντειων Πόλεων. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο ιδρυτής και επίτιμος  πρόεδρος της Ομοσπονδίας και εξ αίματος συγγενής του Μεγάλου Ναπολέοντα κ. Κάρολος Βοναπάρτης,  ο οποίος  μαζί με τον […]

Επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Ιεράπετρα

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κλάδο στους τομείς της κτηνοτροφίας, αλιείας, μελισσοκομίας, αναδείχθηκαν σε σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα υπό τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Κελέτση παρουσία του Δημάρχου Εμμανουήλ Φραγκούλη και του Βουλευτή Β’ Πειραιά της Ν.Δ. Γιώργου  Βρεττάκου.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν η ανομβρία  και οι συνέπειες αυτής, η λειψυδρία και η αναγκαιότητα να γίνουν έργα αποθήκευσης νερού, το αυξημένο κόστος παραγωγής, η έλλειψη εργατικού δυναμικού, η ανάγκη αύξησης  ελέγχων στα εισαγόμενα προϊόντα και στις ελληνοποιήσεις αυτών. Επίσης συζητήθηκαν  ζητήματα  αλιείας όπως η παρουσία του λαγοκέφαλου στις θάλασσες της περιοχής και όχι μόνο, που καταστρέφουν  τον αλιευτικό εξοπλισμό και τρώνε τα  αλιεύματα μειώνοντας σημαντικά τον πληθυσμό τους.  Έγινε  ακόμη αναφορά, σε θέματα  κτηνοτροφίας και το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών ενώ έμφαση δόθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη βόσκηση. Επιπλέον,  στο μεταφορικό ισοδύναμο, στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου και σε θέματα που σχετίζονται με τον ΕΛΓΑ. Ο κ. Υφυπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα μελετών  στον Δήμο για αρδευτικά έργα προκειμένου να ενταχθούν  σε προγράμματα που θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες, προέτρεψε τους αγρότες  να ενταχθούν σε Ομάδες Παραγωγών και κάλεσε τον ΤΟΕΒ να εξετάσει τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν πρόσφατα για τις ενεργειακές κοινότητες ώστε να τα αξιοποιήσουν κατάλληλα. Κλείνοντας τόνισε ότι οι  αποφάσεις για τον αγροτικό και όχι μόνο τομέα λαμβάνονται κατά κύριο λόγο μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έστειλε μήνυμα συμμετοχής των πολιτών στις ευρωεκλογές. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Υφυπουργό για την παρουσία του στην Ιεράπετρα και του παρέδωσε Υπόμνημα με τα θέματα που απασχολούν την περιοχή σημειώνοντας ότι,  ο Δήμος Ιεράπετρας είναι κοντά στους παραγωγούς και από κοινού θα γίνουν παρεμβάσεις και  θα διεκδικηθούν έργα στήριξης του κλάδου.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Νίκος Τζουμάκας, οι Αντιδήμαρχοι Νεκτάριος Παπαδάκης, Μιχάλης Σπυριδάκης, Γιώργος Κουγιουμουτζάκης, Γιώργος Γιακουμάκης, Φωτεινή Περακάκη, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Φραντζεσκάκη, ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Μπαχλιτζανάκης πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της  ΚΕΔΕ Αργύρης Πανταζής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ανατολής Βασίλης Ζαχαρόπουλος, η σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καίτη Ρηνάκη, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας Εμμανουήλ Παπαδάκης και ο Διευθυντής του Οργανισμού Λευτέρης Μυλωνάκης, η πρόεδρος του ΤΟΕΒ Καλαμαύκας Ελένη Σουργιαδάκη, ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Γαϊτάνης, ο Γραμματέας Μιχάλης Βιαννιτάκης και το μέλος Μανώλης Καββουσανάκης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων  Γιώργος Καρράς, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ της Ν.Δ.  Γιώργος Μπαρμπούνης , η υπεύθυνη αγροτικού τομέα φυτικής παραγωγής της ΝΔ στο νομό Λασιθίου Δέσποινα Μπαλοθιάρη κ.α.