Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σύσκεψη υπό την Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η  Διεύθυνση Ύδρευσης  Άρδευσης  Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώνει ότι λόγω σπασίματος στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές, από  Νέα Ανατολή, Στόμιο έως και την πόλη της Ιεράπετρας.   Συνεργείο της Υπηρεσίας εργάζεται στο σημείο για την αποκατάσταση της ζημιάς.  Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Ο […]

Τις υπηρεσίες τους προσέφεραν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας  19 Αμερικανοί φοιτητές Ιατρικών Επιστημών
«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους μας επισκέπτονται και γεμίζουν με χαρά και χαμόγελα το Δημαρχείο»,
Ο  Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης συναντήθηκε με  τον πρόεδρο Κωστή Πανταζή και μέλη του Δ.Σ. του Επιστημονικού Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               

ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ                                                  

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                        

Ταχ.Δ/νση: Δημοκρατίας 31

Τ.Κ. 72200

Πληρ.: Θ. Χριστοδούλου

Τηλ.: 28423-40311

Email: th.xristodoulou@ierapetra.gov.gr

 

 

Ιεράπετρα, 27-06-2023

Αρ. Πρωτ.  οικ 16

 

ΠΡΟΣ: Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδος,

κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Κοιν:

1. Κυβερνητικό Βουλευτή,   κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

2. Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή  Νέας Δημοκρατίας ν. Λασιθίου

 

 

Αξιότιμε  κ. Πρωθυπουργέ,

Καταρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ για την επανεκλογή σας στο ανώτατο κοινοβουλευτικό αξίωμα και σας εύχομαι μία γόνιμη και παραγωγική θητεία προς όφελος ολοκλήρου του έθνους.

Δεν μπορώ, όμως, να μην εκφράσω τη δυσαρέσκεια τη δική μου, των περισσότερων δημοτών της Ιεράπετρας, αλλά και πολλών κατοίκων του νομού Λασιθίου για την άνιση αντιμετώπιση του νομού μας αναφορικά με την εκπροσώπησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη χθεσινή ανακοίνωση της σύνθεσής του.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ο νομός Λασιθίου, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αποτελείται από τρία αστικά κέντρα. Παρόλα αυτά, δεν έχει την ίδια ισότιμη αντιμετώπιση με άλλους νομούς, καθώς φαίνεται να υπολείπεται σε μεγάλα έργα υποδομών (ΒΟΑΚ, ΝΟΑΚ, Παράκαμψη Παχειά Άμμος-Γέφυρα Φρουζή), σε υποδομές υγείας, μεγάλα αρδευτικά έργα, λιμενικά έργα, ενώ αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τα αρμόδια Υπουργεία, όπως η άρση της επισκεψιμότητας στη νήσο Χρυσή, η γραφειοκρατία όσον αφορά τη μετάκληση εργατών γης, τα προβλήματα των αγροτών κ.α. δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τις προοπτικές ανάπτυξης. Σε μια τόσο δύσκολη εποχή και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας θεωρούμε απαραίτητη την εκπροσώπησή μας στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον κυβερνητικό Βουλευτή, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, με τον οποίο ως Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συνεργαστήκαμε άψογα τα προηγούμενα χρόνια  και γνωρίζει από κοντά τα καίρια ζητήματα του Δήμου της Ιεράπετρας και του νομού Λασιθίου.

Δεν είναι δυνατόν οι υπόλοιποι νομοί της Κρήτης να εκπροσωπούνται και με πλέον του ενός Υπουργών και ο νομός μας καθόλου. Φυσικά, είναι δικαίωμά σας η επιλογή των προσώπων που συνθέτουν την Κυβέρνησή σας. Είναι, όμως και δικό μας δημοκρατικό δικαίωμα να σας επιστήσουμε την προσοχή στο παραπάνω ζήτημα.

Σε κάθε περίπτωση, ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε τόσο με τους Υπουργούς της Κυβέρνησής σας, όσο και με τον Κυβερνητικό Βουλευτή του ν. Λασιθίου, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, έτσι ώστε να συνεχιστούν τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και για να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις ακόμη περισσότερων έργων που έχει ανάγκη ο Δήμος Ιεράπετρας, αλλά και μεγάλα έργα υποδομών που θα στηρίξουν την ισόρροπη ανάπτυξη του νομού μας.

 

Μετά τιμής,

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Θεοδόσιος Καλαντζάκης