Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης 
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την συμμετοχή του στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους, της Γενική

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ιεράπετρας

Διαθρωτικό Ταμείο: ΕΚΤ

Επενδυτική Προτεραιότητα: 9ii

Δικαιούχος: ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Προϋπολογισμός Δ.Δ.:  193.047,98 

Συγχρηματοδοτούμενη Δ.Δ.: 211.680,00

Ημερομηνία ένταξης: 1/1/2023

Κωδικός ΟΠΣ: 6002198

Αντικείμενο της πράξης είναι η λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Ιεράπετρας. Το «Κέντρο Κοινότητας» είναι μία νέα δράση με καινοτόμα χαρακτηριστικά που θα λειτουργεί ως δομή συμπληρωματική της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιεράπετρας για τρία(3) έτη. Στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την α) υποδοχή – ενημέρωση –και υποστήριξη των πολιτών για την εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), β) τη διασύνδεση των πολιτών με τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην εκάστοτε περιοχή παρέμβασης και τις απαιτούμενες παραπομπές και γ) την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών – βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Επιπρόσθετα, το «Κέντρο Κοινότητας» θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της δημιουργίας και λειτουργίας του Εθνικού Μηχανισμού συντονισμού, παρακολούθησης και αξιολόγησης των πολιτικών κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής συνοχής.

Ωφελούμενοι/ες της πράξης, σύμφωνα με το Άρθρο 3 της ΚΥΑ υπ.’ αριθμ.

Δ23/ΟΙΚ. 14435-1135/29.03.2016, είναι: «Οι πολίτες που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης των «Κέντρων Κοινότητας», και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως περιγράφονται στο «Εθνικό Στρατηγικό πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη».

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ιεράπετρας

Αναγνωστάκη 18

τηλ.2842340400 -401 -427