ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΠΑΧΕΙΑΣ ΑΜΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ – ΓΕΦΥΡΑΣ ΦΡΟΥΖΗ.

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Η Ιεράπετρα εντάχθηκε  πλέον και επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ναπολεόντειων Πόλεων ως το τεσσαρακοστό έβδομο
Σε λίγες μέρες θα χτυπήσει το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιεράπετρας
Το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση: "Καλήν Εσπέραν Αφεντάδες"
Συνεχίζονται οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ιεράπετρας

Ιδιαίτερης σημασίας η σημερινή μέρα για την Ιεράπετρα καθώς το απόγευμα, σε ειδική τελετή, υπογράφεται το πρωτόκολλο ένταξης της πόλης, στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ναπολεόντειων Πόλεων. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο ιδρυτής και επίτιμος  πρόεδρος της Ομοσπονδίας και εξ αίματος συγγενής του Μεγάλου Ναπολέοντα κ. Κάρολος Βοναπάρτης,  ο οποίος  μαζί με τον […]

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΠΑΧΕΙΑΣ ΑΜΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ – ΓΕΦΥΡΑΣ ΦΡΟΥΖΗ.

Ιεράπετρα, 13.05.2022

 

Δελτίο Τύπου

 

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΠΑΧΕΙΑΣ ΑΜΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ – ΓΕΦΥΡΑΣ ΦΡΟΥΖΗ.

Με επιτυχία και συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκε η εσπερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ιεράπετρας, την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα «ΒΟΑΚ – Παρουσίαση μελετών για την παράκαμψη στην Παχειά Άμμο και για το τμήμα Καλού Χωριού – Γέφυρας Φρουζή».

Η εσπερίδα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και συνέχισε με τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Ασπραδάκη, τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ κ. Γιώργο Αγαπάκη και τους μηχανικούς/μελετητές κ. Παναγή Τονιόλο, κ. Θανάση Γεωργίου και κ. Νέστορα Λουκάτο.

Πέρα από τη λεπτομερή ανάλυση των μελετών ιδιαίτερα ουσιαστικός και εποικοδομητικός ήταν ο διάλογος μεταξύ των εισηγητών και των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια του οποίου τέθηκαν προβληματισμοί επί συγκεκριμένων θεμάτων.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, τόνισε μετά τη λήξη της εκδήλωσης:

«Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε σήμερα αυτή η υψηλής σημασίας εσπερίδα για τον Δήμο Ιεράπετρας, αλλά και για όλο τον νομό Λασιθίου.

Επιδίωξή μας εξ αρχής ήταν η εσπερίδα να είναι ανοιχτή στο κοινό και να υπάρχει δια ζώσης παρουσία των Μελετητών των έργων, προκειμένου να γίνει ενδελεχής ενημέρωση προς τους πολίτες, παρουσίαση όλων των τεχνικών λεπτομερειών και γόνιμος διάλογος. Κάτι που τελικά καταφέραμε την παρούσα χρονική στιγμή μόλις άρθηκαν οι περιορισμοί που υπήρχαν τα τελευταία χρόνια λόγω Covid-19.

Άποψη μου είναι ότι για την ομαλή και γρήγορη υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ορθή και έγκυρη ενημέρωση του κόσμου. Μόνο ο ενημερωμένος πολίτης μπορεί να διεκδικεί σωστά και να συμβάλλει εποικοδομητικά στην πρόοδο του τόπου του και στη βελτίωση της ζωής του, δίχως να παρασύρεται από σκοπιμότητες.

Ευχαριστώ τον κ. Γιώργο Αγαπάκη και όλους τους μελετητές για τη σημερινή παρουσίαση, καθώς και όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εσπερίδα, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, κ. Ιωάννη Γουλιδάκη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας της Παχείας Άμμου, κ. Γιώργο Ραπάνη, το νεοσύστατο Επιστημονικό Σύλλογο Ελεύθερων Επαγγελματιών Μηχανικών Ιεράπετρας, εκπροσώπους των ΤΟΕΒ Παχειάς Άμμου και Καλού Χωριού, κατοίκους των περιοχών και όλους τους πολίτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους».