ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, προσκαλεί φίλους και υποστηρικτές να επισκεφτούν
Η Επιτροπή Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ιεράπετρας, ο Συντονιστής Δημήτριος Μιχελάρος
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας  Δήμου Ιεράπετρας
Από το Τμήμα  Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης,   και Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώνουμε

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Δελτίο τύπου

Το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση: “Καλήν Εσπέραν Αφεντάδες”

Πρόκειται για μια πλειάδα τραγουδιών, Ελλήνων συνθετών αλλά και της Κρητικής μουσικής παράδοσης που έντυσε με την αγγελική φωνή του και το δοξάρι του μια χαρισματική φυσιογνωμία, ένα σύμβολο, ένας μύθος, ο Νίκος Ξυλούρης. Εμείς τα ενορχηστρώνουμε με τα ηχοχρώματα του Σ.Ν.Τ.Κ. και σας καλούμε να τα τραγουδήσουμε μαζί. «Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ’ τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο». Εκατό μουσικοί, τραγουδιστές, χορωδοί και χορευτές  επί σκηνής για τον σκοπό αυτό.  Καλή αντάμωση!!!

 Περισσότερα για την παράσταση:

Είναι μια παράσταση δομημένη σε οχτώ μουσικούς κύκλους.  Με τον τρόπο αυτό έχουμε καταφέρει να εντάξουμε  ένα πολύ μεγάλο αριθμό από τα τραγούδια που πρώτος τραγούδησε ο Ν. Ξυλούρης. Οι εξαίρετοι  ερμηνευτές  σολίστ  Βαγγέλης Πυθαρούλης  και Μενέλαος Νταγιαντάς και , συμπράττουν  με την χορωδία  και την πολυμελή ορχήστρα μας. Ο ιδιαίτερος και αναγνωρίσιμος  πλέον  ήχος του  Σ.Ν.Τ.Κ  η σκηνική εικόνα του πολυπληθούς σχήματος  σίγουρα θα μαγέψουν  όσους  θα παρακολουθήσουν την παράσταση μας  η οποία είναι το αποτέλεσμα μιας  προσπάθεια δύο ετών.  Ίσως τα λόγια είναι λίγα μπροστά στο τελικό αποτέλεσμα,  μην το χάσετε!!!

ΣΥΝΟΛΟ ΝΥΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΞΟΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Αρ. Απόφ.  Έγκρισης Καταστατικού από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου:368/2014

      Το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης είναι αναγνωρισμένο  σωματείο καθώς και επίσημος πολιτιστικός φορέας του Υπουργείου Πολιτισμού. αποτελείται από 90 και πλέον άτομα, μουσικούς και χορωδούς. Βασίζεται σε μια ιδιωτική πρωτοβουλία, εμπνευστής της οποίας είναι ο Μουσικοπαιδαγωγός-μαέστρος-Μουσουργός και καλλιτεχνικός διευθυντής, κ. Μιχάλης Μαρακομιχελάκης. Το Σ.Ν.Τ.Κ σε πλήρη ανάπτυξη, στελεχώνει μια πολυμελή ορχήστρα και χορωδία, τύπου μαντολινάτας, στην οποία έχουν προστεθεί και τα παραδοσιακά-λαϊκά  όργανα της Κρήτης. Το ρεπερτόριο του Συνόλου περιλαμβάνει πρωτότυπες ενορχηστρώσεις και εκτελέσεις πάνω σε  θέματα από την παράδοσή μας, καθώς και έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Ορισμένοι από τους σκοπούς του σωματείου μας είναι η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής, μουσικής κουλτούρας-παράδοσης και κληρονομιάς της Πατρίδας μας, η προβολή των στοιχείων του λαϊκού μας πολιτισμού, η αναβίωση και προβολή μελωδιών, μουσικών στοιχείων και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Κρήτης. Στα πλαίσια αυτά, προσανατολιζόμαστε στην οργάνωση και το συντονισμό επιμορφωτικών, κοινωνικών, ψυχαγωγικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, διαλέξεις, προβολές, συνέδρια, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ μουσικής κ.α. Επιπλέον, με τη διενέργεια τέτοιων εκδηλώσεων σκοπεύουμε στην τέλεση φιλανθρωπικού έργου και αγαθοεργιών, καθώς και στη γενικότερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Με εκτίμηση:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Το Δ.Σ. και τα Μέλη του Σ.Ν.Τ.Κ.                                                                        

 Επικοινωνία Τηλ: 6985-606113   synolontk@hotmail.com