Δηλώσεις για το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Δηλώσεις για το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

[tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”yes” border=”1px” bordercolor=”” highlightposition=”left” description=”Λίγα λόγια,  από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ.Σήφη Αναστασάκη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. κ.Ιωάννη Λαθουράκη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Ν.Α. Κρήτης κ.Βαρδάκη Γεώργιο”][/tagline_box]
theatro-1203ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας
Δευτέρα 7 – Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Φως στο σκοτάδι

[separator top=”40″ style=”dotted”]

Λίγα λόγια από το Δήμαρχο

[dropcap]Ε[/dropcap]ίναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίησή μου, γιατί βρισκόμαστε αισίως στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνει η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Δήμου Ιεράπετρας, ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας , τα Θεατρικά σχήματα της πόλης μας με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Ν.Α. Κρήτης. Θεωρούμε πως η πολύχρονη δράση των θεατρικών ομάδων της πόλης, αποτέλεσε και αποτελεί πολιτιστικό πλούτο της Ιεράπετρας που ενώνει την κοινωνία, αναδεικνύει την πολιτιστική έκφραση, τις καλλιτεχνικές ανησυχίες και τη δημιουργική προσέγγιση των ανθρώπων μας απέναντι στην παιδεία, στην τέχνη, στον πολιτισμό.

Οι προηγούμενες διοργανώσεις χαρακτηρίστηκαν από το μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής τόσο των ομάδων όσο και του κοινού.Οι παραστάσεις απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια και πραγματικά ήταν καθοριστικές για να αρχίσει να στεριώνει ένας θεσμός ο οποίος αγαπήθηκε από το κοινό της Ιεράπετρας, το οποίο διαθέτει μια πολύχρονη θεατρική παιδεία και μεγάλη αγάπη για τον πολιτισμό και το θέατρο. Το Φεστιβάλ έχει σκοπό την ενίσχυση και ενθάρρυνση της σύγχρονης ερασιτεχνικής θεατρικής παρουσίας τόσο στην Ιεράπετρα όσο και ευρύτερα στη χώρα αλλά στοχεύει παράλληλα να στηρίξει την πολιτιστική ανταλλαγή και επαφή μεταξύ των ανθρώπων που αγαπούν και υπηρετούν το ερασιτεχνικό θέατρο. Εξάλλου το Θέατρο αποτελεί μέρος της ελληνικής παιδείας που πρέπει να κερδίσει τη θέση που του αξίζει ακόμα και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέχρι τότε το ερασιτεχνικό θέατρο συμβάλλει καθοριστικά στην παραγωγή της σύγχρονης παιδείας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Για τους λόγους αυτούς θέλω να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες. Όλα τα έργα, αποτελούν πραγματικά εξαιρετικές θεατρικές δουλειές που φανερώνουν την αγάπη, το μεράκι και το ταλέντο των συντελεστών των παραστάσεων. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης που δούλεψαν με αυταπάρνηση, σωστή οργάνωση και αποτελεσματικότητα, για να γίνει πραγματικότητα η φετινή συνάντηση.

Καλή και δυναμική συνέχεια σε όλους. Σας ευχαριστώ πολύ.

 

Σήφης ΑναστασάκηςSIFIS-ANASTASAKIS-PORTRAIT

Δήμαρχος Ιεράπετρας

[separator top=”40″ style=”dashed”]

Λίγα λόγια από τον Πρόεδρο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.:

[dropcap]Ό[/dropcap]ταν το 1996 δημιουργήθηκε η πρώτη ερασιτεχνική θεατρική ομάδα στην πόλη μας λίγοι ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι σήμερα θα είχαμε πέντε θεατρικές ομάδες, δεκάδες ερασιτέχνες ηθοποιούς  που μας έχουν δώσει  πολλές αξιόλογες παραστάσεις και ότι θα είχαν ήδη, οργανωθεί και δυο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου.

Φέτος η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Δήμου Ιεράπετρας, ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας , τα Θεατρικά σχήματα της πόλης μας με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Ν.Α. Κρήτης, οργανώνουμε το 3ο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου μετά από ένα διάλειμμα δυο χρόνων. Για μια εβδομάδα  θα ζήσουμε στη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης μοναδικές στιγμές μαγείας και ονείρου. Γιατί το θέατρο είναι μαγεία, είναι πέρα από κάθε φαντασία.

Σήμερα, βιώνουμε μια δύσκολη οικονομική περίοδο. Πολλοί, ίσως, βιώνουν πρωτόγνωρες στιγμές . Όμως, εδώ, στην Ιεράπετρα,  έχουμε ένα μεγάλο σύμμαχο: Τον πολιτισμό. Με ένα τέτοιο σύμμαχο μπορούμε να ελπίζουμε ,να αισιοδοξούμε. Γιατί ο πολιτισμός γεννά αισιοδοξία. Μπορεί να ανακαλύπτει το φως. Αυτή η μεγάλη γιορτή, το 3ο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου, πρέπει να στηριχτεί για να διατηρηθεί και να καθιερωθεί. Η στήριξη στο θεσμό πρέπει να είναι  πολυεπίπεδη  και ουσιαστική. Όχι τόσο οικονομική. Είναι κυρίως ζήτημα καρδιάς. Αυτό  απέδειξε  και η οργανωτική επιτροπή.

Να ευχαριστήσω το σύλλογο ξενοδόχων Ιεράπετρας για την πολύτιμη βοήθεια τους, τις  θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης ,τους χορηγούς ,τους εθελοντές και κυρίως τον κ. Γεωργαλάκη Μάνο που είχε την ευθύνη της οργάνωσης. Απέδειξαν ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να  πετύχουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την κριτική επιτροπή που αποτελείται από καταξιωμένους καλλιτέχνες του θεάτρου, της μουσικής, του χορού. Τέλος, να ευχαριστήσω τις θεατρικές ομάδες που διαγωνίζονται.

 

Λαθουράκης Γιάννηςlathourakis-ioannis

Πρόεδρος Δ.Σ του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.

 

[separator top=”40″ style=”dashed”]

Από την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Ν.Α. Κρήτης                       

[dropcap]Έ[/dropcap]χοντας την πεποίθηση πως ό,τι συμβάλλει στην ανάπτυξη του επιπέδου ζωής του Γεραπετρίτη,  συμβάλλει ταυτόχρονα και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, η Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Ν.Α. Κρήτης με μεγάλη χαρά συμμετέχει σα βασικός χορηγός στη διοργάνωση του 3ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Χαιρετίζουμε όλους όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βοήθησαν στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης και δίνουμε από τώρα ραντεβού για την επόμενη.

 Ο Πρόεδρος της Ένωσηςhotel-union-ierapetra

Γιώργος Βαρδάκης

 

[separator top=”40″ style=”dashed”][xyz-ihs snippet=”theatro”]

[separator top=”40″ style=”shadow”]
[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]