Αρκετές ήταν οι παρεμβάσεις που έγιναν στα σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας κατά την καλοκαιρινή περίοδο – Έτοιμα τα σχολεία εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη έξι (6) ατόμων ,  με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει δημότες και επισκέπτες ότι το Δημοτικό Κατάστημα στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού
Τις εκδηλώσεις μνήμης για την 81η  επέτειο του Ολοκαυτώματος και της καταστροφής των χωριών της Βιάννου
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 81η   επέτειο του ολοκαυτώματος των Δυτικών Χωριών της Ιεράπετρας
Aποτελέσματα ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ νερού ύδρευσης.

Αρκετές ήταν οι παρεμβάσεις που έγιναν στα σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας κατά την καλοκαιρινή περίοδο – Έτοιμα τα σχολεία εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς

Ιεράπετρα 10.09.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρκετές ήταν οι παρεμβάσεις που έγιναν στα σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας κατά την καλοκαιρινή περίοδο – Έτοιμα τα σχολεία εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς  

Αξιοποιώντας το διάστημα του καλοκαιριού που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια  Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας προχώρησαν στην υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων για τη συντήρηση και την βελτίωση των σχολικών κτιρίων.

Μετά από προγραμματισμό βάσει των υπαρχουσών αναγκών και αξιοποιώντας χρήματα τα οποία εξοικονομήθηκαν από την ορθολογική οικονομική διαχείριση κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, οι Σχολικές Επιτροπές προχώρησαν σε εργασίες μονώσεων, ελαιοχρωματισμών, συντηρήσεων και προμηθειών  σε όλα σχεδόν τα σχολεία του Δήμου.

sxoleia-ierapetras-paremvaseis-2

Παρόλα τα λειτουργικά προβλήματα που προέκυψαν λόγω τραπεζικής αργίας, στα περισσότερα σχολικά κτίρια οι εργασίες ολοκληρώθηκαν έγκαιρα με τη συνδρομή και την συμβολή σε πολλές περιπτώσεις, όπως στο 2ο Δημοτικό Ιεράπετρας και το Δημοτικό Γρα Λυγιάς, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Πέραν των τεχνικών εργασιών και των εργασιών καθαρισμού και ευπρεπισμού των αύλειων χώρων που πραγματοποιήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, πραγματοποιήθηκαν και εργασίες συντηρήσεων σε εξοπλισμό ασφαλείας, έγινε αναγόμωση σε όλους τους πυροσβεστήρες, έγινε προμήθεια νέων για τα σχολεία που υπήρχαν ελλείψεις, ενώ οι σχολικές επιτροπές προχώρησαν και στην προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα μπασκέτων οι οποίες τοποθετήθηκαν στα Δημοτικά Σχολεία της Καλαμαύκας και Γρα Λυγιάς και θα τοποθετηθούν τις επόμενες μέρες και στο Δημοτικό Σχολείο του Κουτσουρά.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, κ. Ηλίας Νταραράς, έγινε προμήθεια σε πετρέλαιο προκειμένου να είναι έτοιμοι οι καυστήρες των σχολείων εν όψει της χειμερινής περιόδου, ενώ ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Σχολείο του Κάτω Χωριού, όπου αντικαταστάθηκαν όλα τα κουφώματα του σχολείου με νέα σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου και φτιάχτηκε εκ νέου η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σχολείου.

Συνολικά για όλο το προηγούμενο σχολικό έτος δαπανήθηκε για τη συντήρηση των  σχολικών κτιρίων  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την Σχολική Επιτροπή ποσό ύψους 19.350,00 και για τα κτίρια της Δευτεροβάθμιας  ποσό ύψους 27.000,00.

sxoleia-ierapetras-paremvaseis

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών, κ. Ηλίας Νταραράς «Παρά τις δυσκολίες της περιόδου με σωστή διαχείριση των υπαρχόντων οικονομικών πόρων καταφέραμε να προγραμματίσουμε και να κάνουμε αρκετές παρεμβάσεις και στα 44 σχολικά κτίρια του Δήμου Ιεράπετρας. Με τη συμβολή και των άλλων υπηρεσιών του Δήμου, όπως της Τεχνικής Υπηρεσίες και της Υπηρεσίας Καθαριότητας και ακολουθώντας τον προγραμματισμό μας καταφέραμε να λύσουμε πολλά από τα προβλήματα των σχολείων και έτσι η νέα χρονιά, παρόλες τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, θα ξεκινήσει με τα σχολικά κτίρια να είναι έτοιμα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τους Αντιδημάρχους, τους Διευθυντές των Σχολείων, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις τους και βέβαια να ευχηθώ στα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς μια καλή σχολική χρονιά.  Από τη μεριά μας θα είμαστε το ίδιο πρόθυμοι και ενεργητικοί και τη νέα χρονιά υποστηρίζοντας την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας».