Σε αναπροσαρμογή τελών προχωρά ο Δήμος Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη έξι (6) ατόμων ,  με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει δημότες και επισκέπτες ότι το Δημοτικό Κατάστημα στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού
Τις εκδηλώσεις μνήμης για την 81η  επέτειο του Ολοκαυτώματος και της καταστροφής των χωριών της Βιάννου
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 81η   επέτειο του ολοκαυτώματος των Δυτικών Χωριών της Ιεράπετρας
Aποτελέσματα ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ νερού ύδρευσης.

Σε αναπροσαρμογή τελών προχωρά ο Δήμος Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 20.11.2015

 Δελτίο Τύπου

Αναγκαία από χρόνια η αναπροσαρμογή τελών στις ανταποδοτικές υπηρεσίες δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ιεράπετρας

Σε αναπροσαρμογή τελών προχωρά ο Δήμος Ιεράπετρας μετά και τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η αναπροσαρμογή των τελών στα κοιμητήρια, καθώς και η αναπροσαρμογή των τελών στην καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμό.

Για αναγκαίες ενέργειες λόγω των χρόνιων προβλημάτων όλων των προηγούμενων ετών έκανε λόγω ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Μανώλης Φραγκούλης.

Χαρακτηριστικά όπως ανέφερε «η λήψη της παραπάνω απόφασης ήταν αναγκαστική και ήταν αποτέλεσμα προβλημάτων παρελθόντων ετών που σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Πρόκειται για ενέργειες που αναγκαζόμαστε να κάνουμε, καθώς με δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση ήταν πλέον ορατός ο κίνδυνος δυσλειτουργιών των παραπάνω υπηρεσιών. Είναι γεγονός ότι αναπροσαρμογές των τελών στις ανταποδοτικές υπηρεσίες έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια, αφού οι ανάγκες ήταν πολλές και τα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν μεγάλα»

«Στην προκειμένη περίπτωση πρώτιστος στόχος του Δήμου είναι σε κάθε περίπτωση η καλή λειτουργία των ανταποδοτικών υπηρεσιών προκειμένου να καλύπτονται επαρκώς οι καθημερινές ανάγκες σε βασικούς τομείς, όπως για παράδειγμα η καθαριότητα».

Όπως τόνισε «οι ανάγκες έχουν αυξηθεί, τα ποσά που καθημερινά καλείται να δαπανήσει ο δήμος για να υποστηρίξει τους συγκεκριμένους τομείς είναι μεγάλα, οι δυσλειτουργίες με την απόδοση των τελών στον Δήμο από τη ΔΕΗείναι αρκετές, οπότε για την εξασφάλιση της καλής λειτουργίας βασικών υπηρεσιών οφείλαμε ως Υπηρεσία άμεσα να προβούμε σε επικαιροποίηση των αναγκών και σε αναπροσαρμογή των τελών προκειμένου να καλυφθεί η ανταποδοτικότητα και να μπορούμε να παρέχουμε βασικές υπηρεσίες στους δημότες μας».

«Η συγκεκριμένη ενέργεια μαρτύρα σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρον για να παράξουμε έργο και να υποστηρίξουμε τον Δήμο Ιεράπετρας, βελτιώνοντας σημαντικά τομείς που σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα και επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα της πόλης και των Τοπικών Κοινοτήτων» ανέφερε ο κ. Φραγκούλης σχολιάζοντας τις διάφορες τοποθετήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε «Η αύξηση των εσόδων και η μείωση των δαπανώνείναι ένας μεγάλος στόχος που ως δημοτική αρχή θέτουμε. Ο συστηματικός έλεγχος των δαπανών αλλά και η μέριμνα για την αύξηση των εσόδων μέσω της εξόφλησης ανεξόφλητων για χρόνια οφειλών είναι προτεραιότητες που αποτελούν προϋποθέσεις για να μπορέσει ο δήμος να αντιμετωπίσει τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και να παράγει έργο, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών.

Τόσο τα κοιμητήρια, όσο και η καθαριότητα και ο ηλεκτροφωτισμός είναι τομείς της καθημερινότητας που για να υποστηριχθούν σωστά, απαιτούν μεγάλες παρεμβάσεις και συντονισμένες ενέργειες βελτίωσης. Προς την κατεύθυνση αυτή η ήπια αναπροσαρμογή τελών είναι μια ουσιαστική προσπάθεια στον αγώνα για βελτίωση σημαντικών τομέων και δομών.

Χωρίς ωστόσο να μένουμε αδιάφοροι απέναντι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, δήλωσε ολοκληρώνοντας ο Αντιδήμαρχος, κ. Φραγκούλης κατά την αναπροσαρμογή των τελών δεν υπήρξε καμία επιβάρυνση και αλλαγή στις ελαφρύνσεις που ισχύουν για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στο πλαίσιο της ισχύουσας κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας»

Γραφείο Τύπου