Ανακοίνωση : 14 άδειες στάσιμου υπαίθριου εμπορίου αιτήσεις από 2-1-2014 έως 31-1-2014

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

Ανακοίνωση : 14 άδειες στάσιμου υπαίθριου εμπορίου αιτήσεις από 2-1-2014 έως 31-1-2014

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ταχ. Δ/νση:Ομηρείας 8
72200 Ιεράπετρα
Πληροφορίες: Ν. Κασοτάκη
Τηλ.:2842340340
Ιεράπετρα 27/12/2013 – Αριθ. πρωτ.:   18150

[separator top=”20″ style=”dotted”]

ΘΕΜΑ: ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ-  ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Σύμφωνα με την 17037/13-12-2013 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ο ανώτατος αριθμός αδειών υπαίθριου  εμπορίου, που μπορούν να χορηγηθούν από το Δήμο Ιεράπετρας για το έτος 2014 είναι:

14 άδειες στάσιμου υπαίθριου εμπορίου 

Οι θέσεις για την άσκηση των υπαίθριων στάσιμων εμπορικών δραστηριοτήτων σε χώρους δικαιοδοσίας του Δήμου, σύμφωνα με την 376/19-12-2013 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι:

  • 1 θέση στο οικόπεδο του Δήμου στον Οικισμό Κουτσουρά για καντίνα.
  • 1 θέση στην περιοχή κάτω από το Δημαρχείο για πώληση ψημένων κάστανων ή καλαμποκιού
  • 1 θέση στην περιοχή κάτω από το γυμναστήριο για πώληση μαλλιού της γριάς

Οι υπόλοιπες άδειες που μπορούν να χορηγηθούν θα αφορούν θέσεις σε ιδιωτικούς χώρους που θα πληρούν τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις από 2-1-2014 έως 31-1-2014 στα γραφεία του Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (άρθρο 8 Ν. 1599/1986) για Χορήγηση Άδειας Πλανοδίου Εμπορίου. (έντυπο χορηγείται από την από το γραφείο)
  2. Εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος
  3. Πιστοποιητικό  από  αρμόδια κατά περίπτωση Υπηρεσία από το οποίο αποδεικνύεται  ότι ο  αιτών (ενδιαφερόμενος)  ανήκει σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες προσώπων.
    • άτομα με αναπηρία τουλάχιστον 67% και τυφλοί, • πολύτεκνοι και τα παιδιά τους, • τρίτεκνοι, • ανάπηροι και θύματα ειρηνικής περιόδου του ν. 1370/1944, • άτομα με αναπηρία πάνω από 50% που δεν οφείλεται σε πολεμικά γεγονότα, • γονείς ανηλίκων τέκνων με ειδικές ανάγκες και γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης, • ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες από την πρώην ΕΣΣΔ & τον Πόντο, • Έλληνες τσιγγάνοι POM που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.

 Οι διαθέσιμες ανά κατηγορία άδειες θα χορηγηθούν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε άνεργους και δικαιούχους άσκησης υπαίθριου εμπορίου. Δικαίωμα απόκτησης άδειας υπαίθριου εμπορίου έχουν τα φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ιεράπετρας που είναι άνεργα και πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) δε συνδέονται με οποιαδήποτε σχέση με οργανωμένη ομοειδή ή παρεμφερή επιχείρηση, σχετική με το αντικείμενο της υπαίθριας δραστηριότητάς τους.

β) το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο ποσό μισθωτών – συνταξιούχων, που ισχύει κάθε φορά στη φορολογία εισοδήματος (α΄κλίμακα της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν.2238/1994). Η προϋπόθεση του ατομικού εισοδήματος δεν ισχύει για την περίπτωση των γονέων με τρία τέκνα ή των πολύτεκνων.

γ) δεν κατέχουν άδεια λαϊκής ή δημοτικής αγοράς.

                                                             Ο Αντιδήμαρχος

                                                          Ζερβάκης Εμμανουήλ

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”40″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”TmTopikisOikAnaptixizNektKassotaki”]

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]